Google-stifterne blev 50 milliarder kr. rigere på én dag

Fredag leverede Google et forrygende regnskab. Det forgyldte hovedaktionærerne og stifterne Larry Page og Sergey Brin.

Google-stifterne Larry Page (TV.) og Sergey Brin (TH.) havde mildest talt en god fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: BORIS ROESSLER

Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin havde mildest talt en god fredag. Google præsenterede et imponerende kvartalregnskab, og investorerne kvittererede med at sikre Google-aktierne en stigning på 16 procent.

I takt med at aktierne skød i vejret, kunne de to amerikanske stiftere og hovedaktionærer se deres personlige formuer vokse. Da dagen var omme, havde de tjent omtrent 27 milliarder hver. Til sammen ejer de 14 procent af Googles aktier.

Den store stigning kommer som følge af, at Googles omsætning voksede med 11 procent til 17,72 milliarder dollars, mens overskuddet voksede med 17 procent til 3,93 milliarder dollars. End ikke de mest optimistiske analytikere havde forventet så gode resultater.

Generelt har 2015 indtil videre været et glimrende år for Larry Page og Sergey Brin, som stiftede søgemaskinen tilbage i 1997. Ifølge Bloombergs Billionaires Index er deres formuer siden 1. januar steget med 24 procent, hvilket svarer til, at de hver er blevet knap 50 milliarder kroner rigere.

Blandt Google-analytikere bliver resultatet set som et tydeligt tegn på, at internetgigantens nye finansdirektør, Ruth Porat, har formået at få et fast greb om udgifterne siden hun i maj forlod Morgan Stanley og rykkede til Googles hovedkontor i Mountain View i Californien.