Fredagens obl.: Fra frygt til BNP-spekulationer

 

Investorerne blev fredag trukket rundt i manegen. Dagens indledende handel på de globale finansmarkeder var præget af frygt og flugt til de fastforrentede papirer, men i løbet af dagen blev fokus flyttet over på den amerikanske BNP-opgørelse, som viste styrke. De danske obligationer endte derfor kun med små kursstigninger.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,12 point højere i kurs 97,42 med en effektiv rente på 4,37 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 88,85 med en effektiv rente på 5,18 pct.

 

- Flugten til obligationerne aftog i løbet af dagen og blev stoppet, da den amerikanske BNP-opgørelse for andet kvartal viste styrke. Det gav rentestigninger, udtalte senioranalytiker Anders Matzen fra Nordea Markets til RB-Børsen.

 

Den amerikanske BNP-opgørelse for andet kvartal imponerede med en vækst på 3,4 pct. målt på årsbasis, hvilket var bedre end analytikervækstprognosen på 3,2 pct. Overraskelsen blev ikke mindre af, at investorerne i forvejen så størst risiko for en negativ overraskelse. I første kvartal blev BNP-væksten nedrevideret til 0,6 pct. til 0,7 pct.

 

- Den stærke BNP-rapport fik investorerne til at tænke på risikoen for rentestigninger, og trykkede kurserne tilbage, udtalte Anders Matzen.

 

I den sene handel blev den endelige forbrugertillidsopgørelse fra University of Michigan fremlagt, og den blev revideret ned til 90,4 fra 92,4. Der var ventet en nedrevidering til 91,2.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 1/32 point højere i kurs 97 27/32 med en effektiv rente på 4,77 pct.

 

På valutamarkedet var aktiviteten også høj, efter at investorerne torsdag oplevede en massiv styrkelse af yenen grundet investorernes reducerede lyst til risiko og dermed lukning af carrytrade-positioner (lån i lavrentevalutaer som efterfølgende placeres i højrentevalutaer). Efter nogle pæne udsving i løbet af dagen svækkedes yennen til sidst.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )