FLS-kollega nedjusterer og venter ny tilbagegang i 2016

Storproducenten af entreprenørmaskiner Caterpillar, der ligesom danske FLSmidth, også leverer udstyr til mineindustrien, nedjusterer i sit regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele året.

Foto: RICHARD CARSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2016 venter selskabet et yderligere fald i omsætningen, blandt andet som følge af dystre udsigter inden for mineindustrien. Aktien i Caterpiller falder 3,6 pct. i formarkedet efter regnskabsaflæggelsen.

Regnskabet fra Caterpiller viste en justeret indtjening per aktie i tredje kvartal på 75 cent, hvilket var under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 77 cent. Udviklingen er en konsekvens af et stort fald i selskabets omsætning afledt af pressede markeder.

- Forretningsmiljøet er fortsat ekstremt udfordrende inden for de fleste af de nøgleindustrier, vi servicerer, med en omsætning, der ligger 19 pct. lavere end i samme kvartal året før, konstaterer Caterpillars bestyrelsesformand og topchef, Doug Oberhelman, i regnskabet.

Omsætningen var i tredje kvartal på 10.962 mio. dollar mod 13.549 mia. dollar i samme periode sidste år.

Caterpillar venter nu en indtjening i 2015 justeret for restruktureringsomkostninger på 4,60 dollar per aktie. Tidligere ventede selskabet et 5,0 dollar per aktie, mens analytikerne havde estimeret 4,62 dollar. Estimatet for restruktureringsomkostningerne er endvidere hævet kraftigt fra omkring 250 mio. dollar til omkring 800 mio. dollar.

Ny tilbagegang i 2016

Selskabet løfter ligeledes sløret for sine prognoser for næste år. Her venter det et fald i omsætningen på omkring 5 pct. i forhold til det ventede niveau i 2015 på omkring 48 mia. dollar. Og selskabet er langt fra optimistisk omkring udsigterne for minedelen, hvilket resulterer i en forventning om et omsætningsfald i Resource Industries på omkring 10 pct.

I tredje kvartal 2015 blev der i Resource Industries omsat for 1796 mio. dollar, hvilket var 17 pct. mindre end i samme kvartal sidste år. Det medførte et underskud i den division på 68 mio. dollar mod et overskud på 122 mio. dollar i tredje kvartal sidste år.