FLSmidth-konkurrents ordreindgang skuffer

FLSmidths svenske konkurrent Atlas Copco havde i tredje kvartal i år en ordreindgang på 24.149 mio. svenske kr., og det er 1 mia. svenske kr. lavere, end det analytikerne ifølge SME Direkt havde forventet.

Læs mere
Fold sammen

Ser man på kvartalet sidste år, var der dog tale om en fremgang fra 23.395 mio. svenske kr.

Den største stigning i ordreindgangen stod Europa for, hvor stigningen var på 7 pct. i lokale valutaer, skriver selskabet i regnskabet. Samtidig var udviklingen i både Kina og Brasilien svag, og globalt faldt ordreindgangen med 5 pct. i forhold til andet kvartal 2015.

- Sektorer såsom rumfart og bilindustri viste god efterspørgsel efter vores industrielle værktøjer og montagesystemer, men både minesektoren samt olie og gas var svage, siger Ronnie Leten, administrerende direktør i Atlas Copco, i regnskabet.

Før skat endte selskabet med et overskud på 5,04 mia. svenske kr. mod forventede 4,79 mia. svenske kr. Og den justerede driftsindtjening, EBIT, var ligeledes bedre end det, analytikerne ifølge SME havde forventet. Den endte på 5,24 mia. svenske kr. mod forventede 5,0 mia. svenske kr.

Minedivisionens ordreindgang, som er den mest relevante set med FLSmidth-øjne, faldt med 5 pct. i tredje kvartal til 6077 mio. svenske kr., hvilket er et fald på 5 pct. i forhold til kvartalet sidste år.

- Efterspørgslen efter mineudstyr fortsatte med at være svag. Ordrevolumen er mindre i forhold til sidste år og negativt påvirket af aflysninger af ordre for omkring 300 mio. svenske kr., primært relateret til Australien. I forhold til det foregående år steg ordreindtaget i Europa, mens det faldt i de fleste andre store markeder for minedrift, skriver Atlas Copco i regnskabet.

Selskabet oplyser, at der fortsat er fokus på effektiviseringer i divisionen, hvor omsætningen faldt med 4 pct. til 6481 mio. svenske kr. Resultat af primær drift i divisionen lå på 1296 mio. svenske kr. mod 856 mio. svenske kr. i tredje kvartal sidste år, der var påvirket af engangsposter på minus 340 mio. svenske kr.

Inden regnskabet kom, lå aktierne i Atlas Copco til en stigning på 0,4 pct. Efter tallene for tredje kvartal blev offentliggjort, er aktien steget med små 2 pct. på børsen i Stockholm.