Fire C20'ere fyrer op under regnskabssæsonen

Se dig godt for i den danske regnskabssæson. Sådan lyder rådet fra Nordea forud for de kommende uger, hvor der venter regnskaber for andet kvartal fra en lang række danske selskaber.

Den danske regnskabssæson tager for alvor fart i indeværende uge med rapporter fra fire C20-selskaber, begyndende tirsdag med tal fra DSV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske regnskabssæson tager for alvor fart i indeværende uge med rapporter fra fire C20-selskaber, begyndende tirsdag med tal fra DSV.

- Regnskabet fra DSV i morgen kan blive både en optur og nedtur. Regnskabet kommer inden børsen åbner og kan byde på en opjustering af helårsforventningerne godt hjulpet af medvind fra valutakurseffekter. Det kan sende aktien op, skriver Michael Borre, der er chefaktiespecialist i Nordea, i en kommentar.

Der er ifølge ham imidlertid også forhold, der kan komme til at betyde, at pilen peger den anden vej for transport- og logistikkoncernen DSV.

- Meldinger fra konkurrenter om svage fragtmængder øger sandsynligheden for en nedjustering af transportselskabets helårsforventninger til søfragtmængder. Det kan omvendt trække ned, skriver Michael Borre.

Senere på ugen, torsdag, er det så Novo Nordisks tur til at komme med tal for andet kvartal. Her venter Nordea-aktiespecialisten at se nogle solide tal.

- Vi venter en vækst i omsætningen i andet kvartal på over 20 pct. sammenlignet med sidste år, mens driftsindtjeningen ventes at vokse over 30 pct. Medvind fra valutaeffekter, især fra den amerikanske dollar, er med til at pynte på væksten i kvartalet, men det ændrer ikke på, at Novo ventes at sætte en tyk streg under væksthistorien torsdag, vurderer han.

Udsigterne for diabetesmarkedet er gode, og det regner han ikke mindst med, at produkterne Victoza og Levemir har nydt godt af.

- Ud over regnskabstallene venter vi, at regnskabet er krydret med nyheder om selskabets produkter under udvikling, som også har stor fokus, tilføjer Borre.

Nordea Markets anbefaler køb af Novo-aktien forud for regnskabet. Novozymes er også regnskabsaktuel torsdag, og det venter Nordea vil bekræfte selskabets mange vækstmuligheder. Også på Novozymes anbefaler Nordea "køb" forud for regnskabet.

Fredag er det så TDC's tur til at oplyse om de regnskabsmæssige bedrifter for andet kvartal. Det ventes at bære præg af den hårde konkurrencesituation.

- TDC er presset af hård priskonkurrence, og vi ser på sigt risiko for, at teleselskabet ikke kan opretholde de nuværende udbyttebetalinger. Det vil være gift for TDC, da det er en udpræget udbytteaktie, skriver Michael Borre.

Nordea har på den baggrund anbefalingen "sælg" af TDC-aktien.