Fionia Bank fyrer hver tiende ansatte

Fynske Fionia Bank vinker farvel til ti procent af bankens medarbejdere.

Læs mere
Fold sammen
Fynske Fionia Bank tilpasser sin strategi, hvilket blandt andet indebærer, at den fyrer 10 pct. af medarbejderne, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse mandag.

Samtidig er der igangsat en udfasning af bankens engagementer inden for større kommercielle ejendomsprojekter og pantebrevsfinansiering. Omlægningerne vil kun få en beskeden effekt i 2009, men forventes fra 2010 at medføre en væsentlig forbedring af bankens nøgletal.

Fyringerne fordeles på alle funktioner i banken, og vilkårene er forhandlet på plads med Finansforbundet. Og banken anfører, at de er nødvendige for at ruste sig til fremtiden.

- Dette er efter ledelsens vurdering en af forudsætningerne for både at kunne tiltrække kapital til den fremtidige udvikling og for på sigt at få adgang til de internationale kapitalmarkeder på konkurrencedygtige vilkår, skriver banken i fondsbørsmeddelelsen.

Banken vil nu lave en forøget indsats over for private kunder og mindre og mellemstore erhvervskunder på Fyn og i Trekantområdet, mens også "indsatsen over for formuende kunder og forretningssamarbejdet med lokale pengeinstitutter i sammenhæng med bankens kompetence indenfor formuerådgivning, kapitalforvaltning og værdipapirhandel vil også blive videreudviklet."

Nyheden kommer, mens markedet venter spændt på indholdet af politikernes Bankpakke II, og den fik ikke umiddelbart den store effekt på Fionia Banks aktiekurs.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )