Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 42

Mens det er efterårsferie i Danmark, er det regnskabssæson i USA, hvor især de store banker præsenterer regnskaber. Derudover følger interessante tal for USAs og flere europæiske og asiatiske økonomier. Vi har samlet et overblik over de regnskaber og nøgletal du især skal holde øje med.

Amerikansk økonomi er nok truet af handelskrigen, men de store amerikanske bankers indtjening er især truet af centralbankens rentenedsættelser. Renten er blevet nedsat siden seneste regnskabssæson, og i næste uge præsenterer Wall Street på ny regnskaber. Fokus vil derforligge på USAs store finanshuse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix

Mandag 14. oktober

Der bliver offentliggjort tal for den kinesiske handelsbalance for september. Kinas udenrigshandel er ramt af den langtrukne handelskrig i forhold til USA, og derfor er der i øjeblikket særlig opmærksomhed om tallene. I sidste måned faldt Kinas eksport en procent på årsbasis.

Der kommer desuden tal for industriproduktionen i euroområdet for august. Produktionen er hver måned i 2019 faldet på årsbasis. Den seneste måling fra juli viste et fald på to procent på årsbasis. Tilbagegangen indikerer en forværret økonomisk situation i euroområdet.

Tirsdag 15. oktober

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs kommer med regnskab for tredje kvartal. Goldman Sachs oplevede faldende omsætning i andet kvartal. Især faldt omsætningen med hensyn til obligationshandel, mens forretningen med aktiehandler voksede mere end forventet. Investeringsbanken er i en omstillingsfase, idet den i højere grad vil fokusere på forbrugerservices som kreditkort og netbank. Resultatet faldt seks procent. Aktien er i årets løb steget 14 procent.

Den amerikanske storbank Citigroup kommer med regnskab for tredje kvartal. Virksomhedens omsætning voksede to procent på årsbasis i andet kvartal, hvilket især var drevet af en stærk udvikling i forbrugersegmentet, mens handel med aktier og obligationer faldt. Resultatet voksede syv procent. Aktiekursen er steget 26 procent i årets løb.

Den amerikanske storbank JPMorgan Chase kommer ligeledes med regnskab for tredje kvartal. I andet kvartal voksede virksomhedens resultat 16 procent til det højeste niveau nogensinde, mens omsætningen voksede fire procent. Selv om resultatet slog analytikernes forventninger, faldt aktiekursen, idet banken forventede lavere renteindtægter på baggrund af forventede sænkninger af centralbankens renter. Aktien er steget 19,7 procent i 2019.

Der kommer jobrapport fra Storbritannien for september. Antallet af nye arbejdsløse for hver måned har generelt været stigende siden begyndelsen af 2018 og var 28.000 i august.

Der kommer tal for den japanske industriproduktion for august. Landets industriproduktion har i 2019 været overvejende faldende på årsbasis og registrerede i august det største fald i det seneste år på 4,7 procent.

Der kommer ZEW-tal for Tyskland. ZEW-tallet indikerer analytikeres forventninger til tysk økonomi og var i august på -44,1, hvilket var den laveste måling siden 2011. Efterfølgende steg indekset til -22,5 i september, men tallet er stadig markant negativt.

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Producent- og importprisindeks for varer«. I august var det samlede producentprisindeks for varer faldet med 3,1 procent set i forhold til samme måned sidste år. Faldet er 0,9 procentpoint større end seneste måned. Siden november 2018 har årsudviklingen været faldende og i august måned var den negativ for fjerde måned i træk.

Onsdag 16. oktober

Den amerikanske streaming-gigant Netflix kommer med regnskab for tredje kvartal. Trods høje forventninger skuffede Netflix investorerne i andet kvartal, idet selskabet »kun« formåede at øge kundebasen med 2,7 millioner kunder mod de forventede fem millioner kunder. Siden aflæggelsen af regnskabet for andet kvartal 17. juli, er aktien faldet med 24 procent.

Torsdag 17. oktober

Der kommer data for den amerikanske fremstillingssektors resultat i september fra den amerikanske centralbank. Amerikansk økonomi har længe været i vækst og gik i begyndelsen relativt fri af problemer med handelskrig og global afmatning, som har ramt nogle europæiske økonomier hårdt. Efter solid vækst i 2018 og begyndelsen af 2019 var fremstillingssektoren i USA dog i recession i juli og august.

Fredag 18. oktober

Coca-Cola offentliggør regnskab for tredje kvartal. Selskabets omsætning voksede i første kvartal seks procent. mens driftsresultatet voksede otte procent. I forbindelse med regnskabet hævede selskabet forventningen til årets omsætning og indtjening. Aktien er i årets løb steget 15 procent.

Danmarks Statistik præsenterer »Beskæftigede ved bygge og anlæg« for tredje kvartal. I andet kvartal steg beskæftigelsen i sektoren med 0,7 procent korrigeret for sæsonudsving. Tallet har været i en stigende trend siden 2013.

Kinas nationale statistikbureau præsenterer landets BNP for tredje kvartal. Udviklingen i kinesisk BNP har været dramatisk, da vækstraten på årsbasis siden første kvartal 2018 er faldet 0,6 procentpoint til 6,2 procent i andet kvartal af 2019. Vækstraten fra andet kvartal er den laveste i 27 år i kinesisk økonomi.

Weekenden:

Der afholdes årsmøder i både IMF og Verdensbanken.