Finansfokus torsdag

Torsdag vil investorerne have fokus rettet mod den anden side af Atlanten, hvor et par interessante regnskabspræsentationer, samt to makroøkonomiske offentliggørelser er på programmet. Onsdag gik den amerikanske centralbank sammen med fire centralbanker i en koordineret indsats mod likviditetsproblemerne på kreditmarkederne. Dermed er der mindre fokus på eventuelle spøgelser i skabet hos investeringsbanken Lehman Brothers.

De amerikanske investeringsbanker kommer i centrum torsdag, idet deres regnskabssæson ligger for døren. Investeringsbanken Lehman Brothers begynder den forskudte regnskabssæson for fjerde kvartal. At regnskaberne fra sektoren bliver afventet med spænding og af nogle frygtet, er der ingen tvivl om. Kollegaen Merrill Lynch sænkede den 6. december udsigten for hele sektoren over en bred kam. Merrill Lynch sænkede sine anbefalinger på stort set alle de store i branchen. Ved den lejlighed fik Lehman Brothers sænket anbefalingen til neutral fra køb.

- Det er værd at bemærke, at Lehman Brothers er meget eksponeret i det kriseramte lånemarked, og fredag fremlægges regnskabet fra Bear Stearns, udtaler chefrådgiver Michael Borre fra Nordea.

- Det er med spænding, vi afventer regnskaberne fra investeringsbankerne, idet der kan ventes flere negative overraskelser fra branchen, så er spørgsmålet bare hvem der kommer med dem. Låneværdipapirmarkedet er blevet meget illikvidt, så værdifastsættelsen er præget af stor usikkerhed, pointerer chefrådgiver Michael Borre fra Nordea.

Detailkoncernen Costco Wholesale aflægger regnskab for første kvartal. Salgstallene for oktober og november var bedre end analytikernes forventninger og på den baggrund ser investeringsbanken JPMorgan mulighed for en positiv overraskelse. Kvartalet har også budt på en stor aftale med telegiganten AT&T.

I Storbritannien er det også kreditbekymringerne som kan komme i spil ligesom hos de amerikanske investeringsbanker. Realkreditgiganten HBOS og realkreditinstituttet Alliance & Leicester er begge aktuelle med en markedsopdatering. Alliance & Leicester har tidligere afvist, at selskabet skulle være i problemer på grund af kreditkrisen, selvom markedsrygterne har gået på, at selskabet har betalt en overpris for sine indlånsrenter sammenlignet med interbankrenten.

Det spanske flyselskab Iberia Group aflægger trafiktal for november. I oktober steg belægningsproducenten 1,6 pct. til 84,2 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er specielt ruterne i Afrika og Mellemøsten som er bag væksten.

På makrosiden onsdag vil fokus være rettet mod amerikanske nøgletal, hvor detailsalget ekskl. biler præsenteres for november. Økonomerne venter, at salget er steget med 0,6 pct. i forhold til det svage salg i oktober, som blot steg med 0,2 pct. Afsluttende præsenteres kerneproducentpriserne for november, som ventes at være steget med 1,8 pct. på årsbasis i forhold til en stigning på 2,5 pct. måneden forinden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )