Europæisk rejsegigant til bunds på opkøbsnej

De europæiske aktier ligger mestendels med små fald onsdag middag, og blandt de allerstørste tabere på de europæiske børser er det London-noterede rejseselskabet TUI Travel.

TUI Travels aktionærer havde ellers sat næsen op efter et opkøbstilbud fra selskabets storaktionær, det tyske kæmpekonglomerat TUI AG. Men det bliver der ikke noget af, har det tyske selskab meddelt.

TUI AG begunder desuden afvisningen med, at en "aktiebaseret transaktion ved de nuværende kurser ikke vil være i TUI-aktionærernes interesse," fremgår det af pressemeddelelsen.

Efter udmeldingen 16. januar fra TUI Travel om, at moderselskabet TUI AG havde planer om at opkøbe og derefter absorbere Travel-selskabet ind i moderskibet, steg TUI Travel-aktien voldsomt på børsen i London.

Men onsdag dykker aktien så 4,2 pct., hvilket gør aktien til en af de allermest faldende i det brede Stoxx Europe 600-indeks.

Generelt er det sundhedssektoren, der klarer sig bedst i Europa. Det schweiziske medicinalselskab Novartis er med en stigning på 4,4 pct. den mest stigende aktie i Stoxx Europe 600. Selskabet har onsdag morgen aflagt regnskab for fjerde kvartal, og det var bedre end analytikerne havde regnet med.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg var der ventet en kerneindtjening pr. aktie på 1,25 dollar, hvor selskabet faktisk præsterede 1,25 dollar.

Omsætningen var med 14,8 mia. dollar også lidt højere end ventet, mens udbyttet på 2,3 sfr. var som analytikerne havde forudset.

Samtidig har Citigroup hævet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral".