Derfor skal du droppe din aktierus og købe danske obligationer

Måneders jubelstemning på aktiemarkederne er blevet afløst af dybe panderynker og tiltagende panik. Nordea anbefaler nu investorerne at skrue ned for risikoen og søge sikkerhed i danske obligationer. Det danske aktiemarked falder massivt for tredje dag i træk.

Foto: CHINA DAILY. Det kinesiske aktiemarked har haft en virkelig skidt formkurve de seneste to måneder. Og udviklingen i Kina har været med til at skabe ekstra usikkerhed på investeringsmarkederne.
Læs mere
Fold sammen

Væksten halter, aktierne rasler ned og faremomenterne i den globale økonomi pibler frem overalt.

Det danske aktiemarked har fredag kurs mod sin tredje store nedtur på ligeså mange dage. På blot to en halv uge er det danske C20- Cap-indeks faldet med næsten 9 pct. Den dramatiske udvikling får nu Nordea til at anbefale investorerne, at de skruer ned for risikoen og søger i sikker havn.

»Skru ned for risikoen og søg mere sikkerhed i de sikre danske obligationer. Sådan lyder vores anbefaling, efter der nu er udsigt til, at den globale vækst ikke kan følge med økonomernes forventninger,« skriver Tine Choi Danielsen i en analyse.

Aktieåret fik ellers en forrygende indledning med masser af optimistiske spådomme om den globale økonomis herligheder. Festen har dog foreløbigt fået en brat slutning med en tiltagende dårlig stemning på aktiemarkederne. Og derfor opfordrer Nordea nu kunderne til at trække aktiegevinsten hjem.

Krisen i Grækenland, hovedbrud med husholdningen i Brasilien og Rusland - og ikke mindst de seneste måneders aktieuro i Kina har kastet grus i det økonomiske maskineri.

»Den globale vækst er ellers på rette spor efter en svag start på året, men de seneste globale nøgletal viser, at 2015 ikke bliver så stærk som tidligere ventet. Opsvinget er ført an af de mere udviklede lande, mens væksten skuffer i Emerging Markets mere bredt og ikke blot i Brasilien og Rusland. Kina er således også blevet en usikker bidragsyder til den globale vækstmotor,« noterer Tine Choi Danielsen.

Og på den måde når Nordea-strategen frem til, at det faktisk ikke er nogen dum idé at investere i danske obligationer, selv om afkastet vil være yderst begrænset.

»Selv om de danske obligationer er dyre, er de vigtige i porteføljen, da de giver beskyttelse mod en nedtur på grund af den negative samvariation med aktier. Nordea anbefaler at investere i flere danske realkreditobligationer og i stedet sælge ud af dele af porteføljen af højt forrentede virksomhedsobligationer, der ikke har samme forsikringselement,« skriver hun.