Den bløde version af Bernanke sender renten ned

Den amerikanske centralbanks rentekommuniké onsdag aften fik de amerikanske renter til at falde, da bankens retorik i hvert fald ikke tyder på, at Federal Reserve vil drosle ned for sine månedlige obligationsopkøb tidligere end forudset i markedet.

Foto: WIN MCNAMEE.
Læs mere
Fold sammen

Det danske obligationsmarked ligger torsdag middag fortsat med solide rentefald.

Det har hidtil været god latin at tro, at neddroslingen for de månedlige opkøb på 85 mia. dollar indledes senere i år, og det ændrede meldingerne fra centralbankchef Ben Bernanke og de øvrige medlemmer af centralbankens rentekomité ikke på.

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation, 1,5 pct. 2023, indledte morgenens handel med et rentefald på 6 basispoint, og rentefaldet er taget lidt til i løbet af formiddagen, så det ved 12-tiden udgør 8 basispoint til 1,73 pct.

Den amerikanske centralbank fastholdt udover obligationsopkøbene også sin rente rekordlav på 0-0,25 pct.

- Trods de pæne makrotal, vi har set på det seneste, skiftede centralbanken sin holdning til væksten fra ”moderat” til ”modest” og sammen med en kommentar om at inflationen ligger under de ønskede to procent, så blev kommunikationen tolket som om, at centralbanken i hvert fald ikke har rykket starten for nedskalering af Q3 tættere på, noterer strateg Henrik Drusebjerg fra Nordea i en kommentar.

Torsdag holder ECB og Bank of England rentemøder, og her ventes ingen overraskelser og næppe heller større markedsreaktioner, vurderer Danske Banks Europa-analytikler Frank Øland Hansen i en kommentar.

Han venter, at ECB-chef, Mario Draghi, vil forsøge at lyde blød og forsigtig på ECB's efterfølgende pressekonference.

- Draghi holder meget øje med de aktivitetsindikatorer, der nu signalerer vækst, og det er en personlig sejr, hvis væksten nu er på vej tilbage til euroområdet. Hvis ikke det lykkes for Draghi at lyde blød, så vil renterne stige lidt. For at presse renterne nedad, skal han formentlig holde døren åben for, at renten sænkes på et af de kommende møder, skriver Frank Øland Hansen

Torsdag eftermiddag kommer der tillige nøgletal fra USA. Nytilmeldte ledige klokken 14.30 ventes at vise en lille stigning til 345.000 i sidste uge fra 343.000 ugen før. Erhvervstillidsindikatoren, ISM, for fremstillingsindustrien ventes at være steget til 52,0 i juli fra 50,9 i juni. Begge analytikerestimater er indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk