Danske aktier i sommerhumør

Det danske aktiemarked er kommet fra ugen i hopla. Mandagen begynder med kursstigninger på 1,6 pct. for de ledende aktier, med fokus på A.P. Møller-Mærsk, Danske Bank og Genmab.

Foto: Brian Bergmann / Scanpix. A.P. Møller-Mærsk trækker igen det danske aktiemarked i positiv retning.
Læs mere
Fold sammen
Med positive udmeldinger fra de amerikanske centralbankchefers sommermøde og en positiv lukning af det japanske aktiemarked, er danske aktier begyndt ugen i højt humør.

Danmark ligger med et plus på 1,6 pct. i front i Europa sammen med Tyskland, hvor det ledende Dax-indeks stiger med 2,9 pct. Til sammenligning stiger det svenske aktiemarked med knap 1 pct. og eurozonens 50 ledende selskaber stiger med 0,3 pct.

Aktiehandlere melder dog om en relativt beskeden omsætning, men stigningen kommer oven på en fredag, hvor C20-indekset skød i vejret med 2,4 pct., trukket af et A.P. Møller-Mærsk regnskab som blev mødt med tilfredshed af investorerne.

Fokus på A.P. Møller og Danske Bank
Fokus i dag er fortsat på A.P. Møller-Mærsk, hvor B-aktien efter en stigning på 7,6 pct. i fredags i dag fortsætter med et yderligere plus på 3,1 pct.

Danske Bank, der siden 6. marts er blevet firedoblet i kurs, fortsætter også de positive takter, og stiger i dag med 2,9 pct. Der er ikke specifikke nyheder om Danmarks største bank, men generelt er investorerne tilfredse med de meldinger banken gav på roadshows efter halvårsregnskabet, og en del investorer der har undervægtet bankaktier generelt, er begyndt at købe selektivt op, oven på meget store kursstigninger.

Den eneste sorteper blandt C20-selskaberne er biotekvirksomheden Genmab, der i dag er faldet med op til 7,4 pct. til kurs 125. Sidste tirsdag faldt Genmab med 30 pct. efter et mislykket lægemiddelforsøg, og siden har aktien fået yderligere prygl.

Tæt på kortsigtet top
På trods af den positive åbning vurderer Mads Zink, chef for salestrading i Danske Markets, at det danske aktiemarked formentlig vil flade noget ud i løbet af dagen. Han påpeger, at der generelt er relativt få sælgere i markedet, men heller ikke voldsomt mange købere.

Mads Zink vurderer, at A.P. Møller-Mærsk i dag vil køre sit eget løb, fordi investorerne skal fordøje regnskabet. Det kan få en væsentlig effekt på C20-indekset, fordi de to A.P. Møller-aktier tilsammen står for over 20 pct. af C20-indeksets samlede værdi.