Danisco Sugar snart på tyske hænder

En afgørelse fra konkurrencemyndighederne er lige om hjørnet og alt tyder på, at tyske Nordzucker godt må købe Daniscos sukkerproduktion.

Foto: Anders Debel Hansen/Scanpix. Milliardhandlen om dansk sukker er på vej mod en positiv afgørelse, hvis man skal tro selskaberne bag aftalen.
Læs mere
Fold sammen
Den tyske sukkerproducent Nordzucker skylder sukkerdivisionen i Danisco mange penge, som de endnu ikke har betalt. Konkurrencemyndighederne i Tyskland er nemlig fortsat ikke færdige med at undersøge effekterne af salgsaftalen, som er fra juli og 5,6 milliarder kroner værd. Men nu skulle en afgørelse snart være på vej.

Kilder i markedet peger på, at en afgørelse fra de tyske konkurrencemyndigheder skulle være på plads i denne uge. Men datoen vil de to handelsparter ikke bekræfte direkte.

"Begge selskaber anser transaktionen for at være godt på vej mod en afslutning og forventer at de tyske konkurrencemyndigheder tager en beslutning til vores fordel indenfor de næste par uger," fortæller Tanja Schneider-Diehl, der er informationsansvarlig i Nordzucker.

Hjemme i Danmark har Danisco heller ikke et bud på en konkret dato for afgørelsen. Dog vil informationschef Carl Johan Corneliussen gerne uddybe, at man forventer et positivt resultat for sukkerdivisionen.

"Vi forventer afgørelsen i løbet af første kvartal, og vi forventer, at det går igennem," siger han.

Afgørelse skal vise effekten
Efter Daniscos aktionærer godtog handlen i august 2008, har Nordzucker fået godkendt aftalen hos de nationale konkurrencemyndigheder i Estland, Letland, Serbien og Slovakiet. Tilbage er der kun afgørelsen fra de tyske konkurrencemyndigheder, der skal vise effekten på det tyske marked.

Tidligere har de tyske konkurrencemyndigheder spændt ben for den vigtige aftale mellem den danske GN Store Nords Resound-division og tyske Phonak.

Transaktionen mellem de to høreapparatselskaber var ellers 15,5 milliarder kroner værd i april 2006.