Business Update: Dankortet på vej på børsen og Genmabs guldæg leverer varen

Foto: Nikolai Linares. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder dagen med nyheden om en børsnotering, der er rykket nærmere. Berlingske erfarer, at Advent og Bain, de to kapitalfonde bag selskabet Nets, nu hyrer banker og fremrykker sine storstilede børsplaner for Nets. Det betyder, at selskabet bag danskernes foretrukne betalingskort, Dankortet, kan være på børsen allerede i næste måned.

Og så videre til et guldæg, der bliver ved med at skæppe i kassen for danske Genmab. I årets første seks måneder nåede biotekvirksomheden Genmab en omsætning på 524 mio. kr mod 281 mio. kr. sidste år. Genmab forklarer, at væksten på 86 pct. især er drevet af højere royalty-indtægter samt milepælsbetalinger fra Janssen, som på vegne af Genmab sælger og markedsfører kræftmidlet Darzalex.

Vi iler videre til OL i Rio, hvor en hel særlig regel sætter både atleter og sponsorer i en vanskelig situation. Atleter kan nemlig hverken takke deres personlige sponsorer eller blive hyldet af dem, hvis de opnår et stort resultat ved OL i Rio. En regel i IOC’s vedtægter forbyder at atleterne bliver brugt i reklameøjemed mens Legene står på – og sanktionerne kan være harske, hvis det alligevel sker.

Lidt friskt kan man kalde den flok mænd for Donald Trumps økonomiske tæskehold. Donald Trump har udpeget 13 personer til at rådgive ham i økonomiske spørgsmål. De er alle mænd, rige og så har flere af dem tidligere haft forbindelse til Trump personligt. Mød dem her.

Til sidst kan du stifte bekendtskab med Jerry Yang, der indskrev sig i internetalderens historiebøger, da han lancerede net­portalen Yahoo med studiekammeraten David Filo. Men lagde han også kimen til net­pionerens deroute? Læs om hans storhed og fald.

Dagen byder på regnskab fra blandt andre TDC. Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk