Budgetaftale gav rentestigninger

Efter tirsdag nats budgetaftale i USA sejlede investorerne ud fra de sikre obligationshavne - også de hjemlige, og efterlod rentestigninger på kajen, mens aktieindeksene steg 2-3 pct. i Europa og i København.

Læs mere
Fold sammen
For den toneangivende, danske statsobligation steg renten 12 basispoint til 1,17 pct., svarende til stigningen i Frankfurt - hvor stigningen er den største i mere end tre måneder ifølge Bloomberg News.

I Italien vendte vinden den anden vej med et rentefald for landets 10-årige statsobligation på 22 basispoint til 4,3 pct., som er det laveste niveau i et par år, rapporterer Bloomberg News. Også i Spanien vender renteudviklingen nedad med et fald på små 22 basispoint til omkring 5 pct.

I Tyskland har rentebevægelsen givet anledning til at renten på den toårige statsobligationer kravlede 5 basispoint op og dermed nåede den igen en positiv rente på 0,03 pct. Der blev solgt to-årige statsobligationer for første gang i et kvartal, nemlig med en rente på 0,01 pct. sammenlignet med en rente på minus 0,01 pct. for en måned siden.

I USA viste de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, for december lidt stærkere vækst end ventet, da det steg til 50,7 fra 49,5 måneden før. Ifølge Bloomberg News var konsensus blandt økonomerne et indeks på 50,5. Omvendt skuffede anlægsinvesteringerne i november markant med et fald på 0,3 pct. ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News var ventet en stigning på 0,6 pct.