B&O-konkurrent med rekordhøj indtjening

En af B&O's største konkurrenter udstillede den danske teknologi-ikons problemer ved at præsentere rekordregnskab.

Læs mere
Fold sammen
Tyske Loewe, der er en af de nærmeste konkurrenter til hjemlige B&O, øgede i 2008 indtjeningen med 35 pct. til omkring 28,5 mio. euro før skat og finansposter (EBIT).

Samtidig steg omsætningen svagt til 374 mio. euro, hvilket betød en forbedring af indtjeningsmarginen på EBIT-niveau til 7,6 pct. fra 5,7 pct.

- Som følge af den systematiske implementering af vores premium strategi, genererede Loewe the bedste resultat i selskabets 86-årige historie i finansåret, der netop er afsluttet. Med dets attraktive og individuelle løsninger til hjemmebiografen er det lykkedes for Loewe yderligere at konsolidere sin postion som det førende premium brand i det europæiske forbrugerelektronik marked, hedder det i en kommentar fra koncernens bestyrelsesformand Frieder C. Löhrer.

Loewe peger blandt andet på, at den nød godt af stigningen i efterspørgslen på LCD-tv i Europa i forbindelse med europamesterskaberne i fodbold i Østrig og Schweiz. Således steg salget af LCD-tv med 5,1 pct. i forhold til året før, mens salget af de større LCD-tv (37 tommer eller større) steg med hele 24 pct. Loewe øgede sin markedsandel i Europa for LCD-tv marginalt til 4,3 pct. fra 4,2 pct. Det ventes, at det europæiske marked for LCD-fjernsyn vil fortsatte med at udvikle sig positivt i år som følge af den høje efterspørgsel forårsaget af udskiftninger, teknologiske innovationer og forbrugernes øgede fokus på mærkevarer. På den baggrund ventes der en moderat salgsvækst i 2009 til trods for økonomiske krise.

Koncernen vil øge sin position på kernemarkederne i Europa ved fortsat at opgradere sine forretninger - især i Italien, Frankrig, Storbritannien, Skandinavien, Østeuropa og Rusland. Desuden vil der blive etableret yderligere flagskibsbutikker i menneskefyldte områder i udvalgte vækst-regioner. Det drejer sig blandt andet om Riyadh og Hong Kong.

Fremover vil elektronikkoncernen endvidere bedre udnytte mulighederne inden for internationale hoteller for at åbne op for yderligere salgspotentiale - et område, også B&O er aktiv inden for.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )