B&O/analytiker: Loewe-tal udstiller et svagt B&O

Læs mere
Fold sammen
Den tyske forbrugerelektronikkoncern Loewe viser med tirsdagens foreløbige regnskabstal, at det er muligt at skabe positive vækstrater i et ellers surt marked. Samtidig udstiller det, at den danske konkurrent Bang & Olufsen (B&O) står med et virksomhedsspecifikt problem snarere end et markedsproblem. Det vurderer analytiker i Capinordic Bank Kenneth Winther.

- Det er ganske enkelt imponerende tal fra Loewe. Det viser også i forhold til B&O, at det er muligt at opnå positive vækstrater i det marked, vi er i. Så det er ikke nødvendigt at levere de store negative vækstrater, som Bang & Olufsen leverer lige nu. Det er et virksomhedsspecifikt problem, som Bang & Olufsen har lige nu. Det synes jeg Loewe udstiller i dag, siger analytikeren til RB-Børsen.

Han peger samtidig på, at der så vidt han ved, ikke har været nogen selskaber inden for forbrugerelektronik, som i 2008 har kunnet levere tilsvarende positive tal.

Loewe har bevidst satset på LCD-skærme frem for plasmaskærme og det er en strategi, der har vist sig at være rigtig, mens B&O har sat sig mellem to stole ved at satse på begge typer. Det lægger stort pres på Struer-koncernens udviklingsafdeling, der som resultat ikke har leveret så mange nye produkter, som omkostningerne ellers tilsiger, vurderer Kenneth Winther.

Loewe peger blandt andet på, at den nød godt af stigningen i efterspørgslen på LCD-tv i Europa i forbindelse med europamesterskaberne i fodbold i Østrig og Schweiz. Således steg salget af LCD-tv med 5,1 pct. i forhold til året før, mens salget af de større LCD-tv (37 tommer eller større) steg med hele 24 pct. Den tyske koncern venter, at det europæiske marked for LCD-fjernsyn vil fortsatte med at udvikle sig positivt i år som følge af den høje efterspørgsel forårsaget af udskiftninger, teknologiske innovationer og forbrugernes øgede fokus på mærkevarer. På den baggrund ventes der en moderat salgsvækst i 2009 til trods for den økonomiske krise i Europa.

- Under de markedsbetingelser, der er, forventer de en moderat vækst, men en positiv vækst og det er helt i modsætning til, hvad vi og markedet forventer, at B&O vil levere, så igen kan man sige, at de fortæller, at det ikke er umuligt i markedet at levere positiv vækstrater. Det er den gode side af sagen. På den anden side set udstiller det også fuldstændig de negative vækstrater, vi ser for B&O, slår analytikeren fast.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )