Asien: Vigende markeder efter Wall Street-udsalg

De asiatiske aktier viger fredag, hvor investorerne vurderer den seneste række af regnskaber, mens torsdagens udsalg blandt it-aktierne på Wall Street tynger den samlede investortillid.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De asiatiske aktier viger fredag, hvor investorerne vurderer den seneste række af regnskaber, mens torsdagens udsalg blandt it-aktierne på Wall Street tynger den samlede investortillid.

Forude venter den første opgørelse af BNP-væksten i USA samt den forestående månedsafslutning, hvilket får mange til at forblive på sidelinjen.

»Overordnet set vil markedsbevægelserne sandsynligvis være begrænsede med investorer, der plukker enkeltaktier baseret på selskabernes respektive indtjeningsrapporter«, siger chefstrateg Shinichi Yamamoto fra Okasan Securities ifølge AFP.

I Tokyo mærker it-selskaberne tydeligt ånden i nakken fra Wall Street.

Tokyo Electron dykker 6,2 pct., og Advantest Corp falder 2,7 pct., og tilsammen bidrager de med velvoksne 44 negative point til Nikkei benchmark-indekset.

Investorvelviljen har også lidt en knæk, efter forsvarsminister Tomomi Inada er trådt tilbage efter en række skandaler og cover-ups i hendes ministerium. Det har bidraget til et skarpt dyk i støtten til premierminister Shinzo Abe.

»Der er blevet lagt delvist låg på det japanske marked på grund af den faldende tilslutning til Abe«, siger chefstrateg Masashi Oda fra Sumitomo Mitsui Trust Asset Management i Tokyo til Reuters.

Nikkei 225-indekset falder 0,6 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,4 pct.

På de kinesiske aktiemarkeder viger Shanghai Composite 0,1 pct., og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong falder 0,7 pct., mens CSI 300-indeks går mod strømmen med et plus på 0,2 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,9 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks viger 1,4 pct., mens Singapores Strait Times dykker 1,0 pct.

Sydneys ASX 200-indeks slutter dagen med et tab på 1,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på mellem 0,2 pct. og 0,6 pct. fredag morgen.