Aktier: Wall Street vil starte i rødt på sidste handelsdag

De amerikanske investorer ser ud til at tage hul på ugens sidste handelsdag med fald, idet futures op til fredagens åbning peger i nedadgående retning for de toneangivende indeks.

Læs mere
Fold sammen

En lille time før åbningen på Wall Street ligger futures for de tre ledende indeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq 100 - med indeksfald på omkring 1,0 pct.

Op til handelsstart er den imødesete jobrapport for august blevet offentliggjort. Den viser, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 173.000 personer i august, hvilket var langt svagere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 217.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Tallet for juli blev dog revideret op fra 215.000 til 245.000 personer.

Samlet faldt arbejdsløsheden til 5,1 pct. fra 5,3 pct. Økonomerne havde ventet et fald i arbejdsløsheden til 5,2 pct.

- Dagens tal rykker ikke ved, at vi forventer, at amerikanerne mod slutningen af året ventes at sætte renten op, skriver cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank i en kommentar og med henvisning til den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Det er naturligvis vanskeligt at sige præcis, hvornår en centralbank føler sig så komfortabel med hensyn til den økonomiske situation, at den tør sætte renten op. Men vi har nu efterhånden længe set fremgang og jobskabelse i amerikansk økonomi, og dermed bliver det også aktuelt at diskutere, hvordan man undgår en ubalanceret fremgang i økonomien, tilføjer cheføkonomen.

Blandt de amerikanske selskaber har fragtselskabet UTI Worldwide, som den danske transportkoncern DSV sidste år overvejede at opkøbe, store problemer med indtjeningen, hvor der er røde tal på bundlinjen.

Selskabets omsætning faldt i andet kvartal til 914 mio. dollar fra 1094 mio. dollar i den samme periode året før. Det var en negativ overraskelse for analytikerne, som ifølge Bloomberg havde regnet med en omsætning på 1005 mio. dollar.

Omsætningen var ramt af lavere volumener inden for luft- og søfragt, mens valutamodvind i dollar og den sydafrikanske rand også trækkede ned. Torsdag lukkede UTI Worldwide 4,1 pct. lavere.

Streamingtjenesten Netflix, der foreløbig er faldet 14 pct. over hele ugen, ser ud til at gå endnu en skidt dag i møde, idet selskabets aktie i formarkedet bliver handlet 2,6 pct. lavere. Den seneste nedtur ændrer dog ikke ved, at selskabets aktiekurs er mere end fordoblet i løbet af i år.

Industrikoncernen Caterpillar, der er konkurrent til danske FLSmidth, falder i formarkedet 1,7 pct., efter at fondsmæglerselskabet Robert W. Baird & Co har sænket sin anbefaling på aktien til "neutral" fra "outperform".