Aktier: Wall Street fortsætter sidste uges nedgang

Det brede amerikanske aktieindeks S&P 500 sværmede fra handelsstart mandag med værdien 2000, som indekset passerede fredag, da det sluttede januar med et fald på 1,3 pct. til 1994,99.

Men godt 20 minutter efter handelsstart falder det brede aktieindeks 0,1 pct. til 1992,1 pct. trods stigende energiaktier og op til ugens makroøkonomiske data, som måske vil dokumentere fremgang i den amerikanske økonomi.

Søsterindeksene Dow Jones med de tunge aktier og det teknoligibaserede Nasdaq-indeks falder henholdsvis 0,1 pct. og 0,5 pct.

Dermed lever ingen medlemmer af indeksfamilien op til den positive udvikling, som var varslet af futureshandlen mandag før åbningen.

Bag sig har handlerne nøgletal for privatforbruget, der viste et fald på 0,3 pct. mod et ventet fald på 0,2 pct. december. Omvest var lønstigningerne på 0,3 pct. højere end de ventede 0,2 pct.

Ud over makroøkonomisk inspiration, som også omfatter relationerne mellem EU og den nye græske regering, har handlerne en del regnskaber at forholde sig til i mandagens handel.

Deriblandt regnskabet fra oliegiganten Exxon Mobile, som realiserede et overskud i hele 2014 på 32,5 mia. dollar, efter at fjerde kvartal havde budt på et plus på 6,6 mia. dollar. Opgjort som indtjening per aktie nåede resultatet 1,56 dollar. Ifølge Bloomberg News lå analytikernes estimater på 1,34 dollar per aktie.

Aktien stiger 1,1 i den indledende handel.

Regnskab ventes også fra olieserviceselskabet Halliburton. Stigende oliepriser bidrager til en stigning for aktien på 2,4 pct. fra handelsstart.

Andre olierelaterede aktier blandt mandagens regnskabsaktielle er Anadarko, der samarbejder med danske Maersk Oil i Algeriet, og Imperial Oil. Anadarko-aktien ligger 1,7 pct. højere til en begyndelse. Imperial Oil stiger 4,6 pct.

Chipproducenten Advances Micro Devices aktie stiger desuden 3,9 pct. efter varsling af reduktion af såvel gæld som afhængighed af pc-salg.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk