Aktier: Venter aktiestart med nye fald

Aktiemarkederne i Europa vil efter alt at dømme fredag atter være præget af nervøsitet. Det kan give nye fald fra start vurderer seniorstrateg i Nordea Tine Choi.

De europæiske aktier vil efter alt at dømme blive præget af nervøsitet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkederne i Europa vil efter alt at dømme fredag atter være præget af nervøsitet. Det kan give nye fald fra start vurderer seniorstrateg i Nordea Tine Choi og peger på, at en stribe nøgletal kan give ny information om fundamentale forhold - herunder specielt amerikanske tal for lagre, detailsalg og forbrugertilliden fra Michigan.

- De to sidstnævnte er vigtige, da vi ser privatforbruget som en af de tungestvejende vækstmotorer i år. Fremgangen på arbejdsmarkedet, reallønsfremgang og lave oliepriser bør ultimativt få forbrugerne til at bruge nogle flere penge. Den finansielle uro og usikkerheden om de negative effekter af olieprisfaldet kan dog sagtens have trukket ned, skriver Tine Choi i en morgenkommentar.

Hun nævner også morgenens tal for udviklingen i det tyske BNP i fjerde kvartal, som ventes at bekræfte det spæde europæiske opsving.

- Vi forventer et helt klassisk mønster: skuffer dagens tal, vil det sende aktierne og renter ned, og recessionsbekymringerne vil blive bekræftet. Overrasker de positivt, bør det give glæde over, at forbrugerne endelig er begyndt at røre på sig, og det vil kunne sende aktiemarkederne op, siger hun.

De amerikanske aktiefutures ligger i plus fredag morgen og renterne er steget lidt i nattens løb, hvilket ifølge strategen afspejler, at investorerne igen synes, at tingene er drevet for vidt.

- Det peger umiddelbart mod en positiv start i Europa og svagt stigende renter - og et stærkt tysk BNP kl. 8.00 kan være en trigger herfor. Alt kan dog ske i disse tider, og alt afhængig af hvor negative Asien ender, så kan "futter" nå at vende rundt. Vi forventer dagen vil starte ud med nye kursfald op til dagens amerikanske nøgletal, og det vil opretholde det nedadrettede pres på renterne, skriver Tine Choi.