Aktier: Usikkerhed gav kursfald over hele kontinentet

De europæiske aktiemarkeder endte fredag med solide fald, da investorerne blandt andet havde øjnene rettet mod folkeafstemningen senere i juni i Storbritannien og vigtige rentemeddelelser fra både USA og Japan.

Børserne i Frankfurt, London og Paris samt det brede europæiske Stoxx 600-indeks faldt med 2,5 pct. Størst for Stoxx 600 og DAX-indekset.

- Alle synes at være frustrerede over dette marked. Det så ud som om, at markedet kunne nå nye niveauer, men nu ser det ud som om, at det hele er ved at falde fra hinanden i Europa. Ingen ønsker at blive i dette marked med så mange usikkerhedsmomenter i kikkerten, sagde Benno Galliker, aktiehandler hos Luzerner Kantonalbank, til Bloomberg News.

I rampelyset var blandt andet det tyske luftfartsselskab Lufthansa, som overraskende meddelte, at selskabets finansdirektør, Simone Menne, forlod koncernen. Fratrædelsen kom pludseligt og var ifølge finanshuset Liberium Capital Limited yderst usædvanlig, når man tager Lufthansas historik med planlagte generationsskifter i betragtning.

Samtidig meddelte Lufthansas lavprisselskab Eurowings, at det gør klar til en oprustning i år, hvor antallet af afgange forventes at stige med 5 pct., mens kapaciteten skal stige med 25 -30 pct., skrev Bloomberg News.

Aktien i Lufthansa faldt 5,2 pct. til 11,36 euro.

Også skandinaviske SAS var i fokus, efter at flykoncernen tidligt fredag skuffede med et regnskab, der faldt under forventningerne. Selv om selskabet har været begunstiget af lave brændstofpriser, dykkede både omsætningen og overskuddet markant. Aktien faldt med 11,2 pct. til 15,90 kr. i København.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk