Aktier: Unibrew og Vestas går hver deres vej i rød åbning

Royal Unibrew løber med noget af opmærksomheden i den indledende danske aktiehandel torsdag, som generelt er præget af få og små nyheder.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet går det ledende C20 Cap-indeks tilbage med 0,4 pct. til 1117,19, og derved er det foreløbigt femte handelsdag i streg med fald for det danske eliteindeks.

Torsdag er der på grund af helligdage lukket for handlen i både Japan og USA. Det følger, efter at der onsdag var stigninger i Japan, men omvendt overvejende fald i USA.

»Aktiemarkederne vendte generelt set pilen nedad onsdag grundet et noget overraskende tilbagefald i det varige forbrug i USA efter tre måneder med tiltagende fremgang.«

»De mere cykliske og industrielle indeks som for eksempel det tyske Dax og det amerikanske Dow Jones Industrial average førte an i kursfaldene sammen med finansaktier grundet gårsdagens store rentefald.«

»Gårsdagens kursfald skal dog ses i lyset af en relativt lille omsætning i markederne op til thanksgiving-ferien. Det betyder, at markedet kan svinge lidt mere end ellers«, skriver chefstrateg Philip Jagd fra Nordea i en kommentar.

Torsdag er der blandt de danske selskaber fokus på især Royal Unibrew, som onsdag aften præsenterede regnskab for tredje kvartal, hvor bryggeriet ifølge Bloomberg News leverede bedre end ventet på driftsindtjeningen, men omvendt skuffede på omsætningen.

For helåret fastholder Royal Unibrew forventningerne til hele året om et driftsresultat på mellem 1030 og 1080 mio. kr. samt en omsætning på mellem 6250 og 6350 mio. kr. Aktien starter torsdag morgen 0,1 pct. højere til 352,90 kr.

Blandt C20-selskaberne har Vestas fået skåret 100 kr. af sit kursmål af HSBC. Den britiske storbank har nu et kursmål på 360 kr. for aktien mod tidligere 460 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. HSBC gentager sin hold-anbefaling af Vestas, som starter 1,7 pct. lavere til 379 kr.

Tilbage blandt sidepapirerne kommer både Jeudan og Newcap torsdag med regnskaber. Før det starter begge aktier uændret.