Aktier: Udsigt til pæne stigninger ved åbningen i USA

Der er udsigt til pæne stigninger på de amerikanske aktiemarkeder torsdag, når de åbner kl. 15.30 dansk tid. Dog ikke så store som faldene onsdag.

En vending efter flere dage med fald i de kinesiske aktier og tro på en løsning i Grækenland eller at den græske krise kan indkapsel og isoleret til Europa er baggrunden.

Futures på de tre store amerikanske aktieindeks ligger generelt mere end 1 pct. højere tre kvarter før aktiehandelen går i gang. Onsdag faldt S&P 1,7 pct. til 2046-niveauet.

De amerikanske aluminiumsselskab Alcoa skød regnskabssæsonen i gang onsdag aften efter børstid. Men der var vådt krudt i kanonen, idet koncernen fremlagde et justeret resultat per aktie på 0,19 dollar for andet kvartal af 2015.

Analytikerne havde ventet et overskud på 0,23 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News' prognose-gennemsnit. Sidste år havde Alcoa et resultat på 0,18 dollar per aktie i samme periode.Omsætningen løb op i 5,9 mia. dollar, hvilket var lidt mere end de ventede 5,8 mia. dollar, der også var omsætningen sidste år.

Alcoa gentog forventningerne om, at den globale efterspørgsel efter aluminium vil stige 6,5 pct. i indeværende år.

Alcoa -aktien faldt 5,1 pct. i den ordinære handel og yderligere 0,5 pct. i eftermarkedet. Torsdag indikeres aktien dog 1,1 pct. højere i 10,62 dollar.

Den amerikanske softdrinkgigant Pepsico overraskede analytikerne med sit overskud i andet kvartal, og det belønnes i formarkedet med en stigning på 2,5 pct. til 99 dollar

Selskabet landede et overskud på 1,32 dollar pr. aktie mod ventet 1,24 dollar. Omsætningen var 15,92 mia. dollar mod ventet 15,81 mia. dollar ifølge et Bloomberg estimat. I andet kvartal sidste år var omsætningen 16,9 mia. dollar. Forventningen til det såkaldte kerneresultat løftes til en vækst på 8 pct. for årets om helhed op fra de 7 pct., der var skønnet efter første kvartal.

Wallgreen, der blandt andet driver drugstores i USA, leverede også regnskab før børstid og belønnes i formarkedet med en stigning på 2,3 pct. til 87,88 dollar.

Den amerikanske forbrugsvaregigant Procter & Gamble har solgt 43 af koncernens skønhedsplejeprodukter til kollegaen Coty, oplyste selskabet tordsdag inden børstid ifølge Bloomberg News.

Prisen for sortimentet er 12,5 mia dollar, og Procter & Gamble noterer en engangsindtægt på 5-7 mia. dollar ved salget. I indkøbskurven ligger mærkevarer fra bl.a. Huge Boss, Dolce & Gabana og Max Factor.

Proctoer & Gamble stiger 0,95 pct. i formarkedet til 81,76 dollar

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk