Aktier: Udsigt til nervøs svag positiv åbning i USA

Der er udsigt til "rebound" i de amerikanske aktier, når handelen åbner tirsdag kl. 15.30 dansk tid. Men det er langt fra sikkert. Stigninger i futures i de tre store indeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - er under 0,1 pct. en time før åbningen.

Læs mere
Fold sammen

 

Mandag faldt de brede S&P 500 indeks med 1,8 pct. til 2020,58 og det var fjerde dag i træk med fald. Det er ikke set siden 2013. Indekset er 3,4 pct. fra rekorden, der blev sat 29. december. Ifølge Bloomberg venter strateger en stigning i indekset på 8,1 pct. i år.

- Det er en balancegang mellem "bulls" og "bears", udtaler chefanalytiker i Danske Bank Allan van Mehren til Bloomberg og forklarer

- Mange investorer spiller på genopretning af økonomien og vil købe på tilbagefald, mens andre er nervøse efter de stærke stigninger, som aktier har oplevet.

Han venter, at den amerikanske økonomi vil stå over for et stærkt første kvartal, men venter samtidig højere volatilitet i markedet.

Siden jul er det såkaldte VIX-indeks også kaldet frygtindekset, der måler volatiliteten i amerikanske aktier, steget fra lige over 14 til knap 20. Det er ikke en kritisk højt niveau, men dog en stigning.