Aktier: Transportfirmaer i fokus

Formiddagen bød på negativ udvikling i stjerneindekset, men mandag eftermiddag præger den gode stemning atter det danske aktiemarked og bringer C20-indekset i plus.

Markedet tog sig et lille dyk her til formiddag. Det skete oven på fredagens begrænsede udvikling på det amerikanske marked, men C20-indeksethar hurtigt vundet terræn igen. Som dagen går på hæld, ligger indekset 0,32 pct. højere i niveau 513,71.

Nordea nyder stadig godt af det positive halvårsregnskab, som koncernen fremlagde sidste torsdag. Jyske Bank har således fastholdt deres akkumuler-anbefaling af aktien, der på nuværende tidspunkt ligger 0,6 pct. oppe i kurs 90,25.

Det internationale finanshus JP Morgan har ligeledes hævet kursmålet for aktien, dog marginalt. Således at kursmålet nu er 120 skr. i forhold til det tidligere kursmål på 118 skr.

Jyske Banks halvårsregnskab lander på investorernes borde i morgen tirsdag. Aktien er steget 0,59 pct. og handles i kurs 424,5.

A.P. Møller – Mærsk er særlig i investorernes spotlys i dag. Det skyldes den pæne fremgang, som selskabet oplever for tiden, til trods for diverse forhindringer, som eksempelvis topchef Jess Søderbergs pensionering.

Koncernen nyder godt af højere fragtrater og den stigende Kina-eksport, hvilket begge bidrager til at presse aktiekursen i vejret. A.P.M. B-aktien er steget 0,54 pct. og handles nu i kurs 74.700. Tillige er aktien stegt hele 20,3 pct. over de sidste tre måneder.

Også DSV har fået investorernes opmærksomhed i dag. Det skyldes, at selskabets konkurrent, det schweiziske Kuehne & Nagel, i dag har aflagt et yderst positivt regnskab, som oversteg markedet forventninger. DSV-aktien er i dag steget 0,41 pct. til kurs 122,75.