Aktier: Sur indledning med fortsat fokus på regnskaber

Der er sure miner på Wall Street, hvor de amerikanske aktiemarkeder har taget hul på onsdagen med fald.

Læs mere
Fold sammen

Det sker samtidig med en stribe af kvartalsregnskaber samt en spænding i forhold til nyt fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.


Kort efter amerikansk børsåbning falder de tre ledende indeks - Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones - mellem 0,3 og 0,4 pct. Det var ventet, da futures inden åbning havde peget i retning af fald i denne størrelsesorden.


På selskabsfronten er der flere spillere, som allerede var på banen med regnskab inden børsåbning. Blandt dem findes Mastercard, som overgik analytikernes forventninger i første kvartal og præsterede et resultat per aktie (EPS) på 0,89 dollar, mens analytikerne havde sat næsen op efter mere beskedne 0,80 dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.


Mens indtjeningen per aktie var højere end ventet, var kortkæmpens omsætning ifølge data fra Bloomberg News 2,7 pct. lavere end ventet i analytikerkorpset.

Ved amerikansk børsåbning stiger Mastercard 0,8 pct. til 90,9 dollar.


Også Time Warner Inc., der blandt andet ejer kanalerne CNN og TBS, har offentliggjort sine nøgletal for første kvartal af 2015. De har vist en solid fremgang på de vigtigste poster.

Omsætningen steg 5 pct. til 7,1 mia. dollar, det justerede driftsresultat voksede 12 pct. til 1,8 mia. dollar, mens resultatet per aktie - justeret - steg 23 pct. til 1,19 dollar.


Præstationen overgik analytikernes forventninger og var drevet af højere indtægter fra reklamer og selskabets kabel-tv-kanaler.

Time Warner Inc. går dog 0,5 pct. tilbage til 84,9 dollar fra start.

I den mere spøjse afdeling blev mikro-blog koncernen Twitters regnskab lækket kort før børstidens afslutning i New York tirsdag. En nedjustering fra mikroblog-koncernen blev årsag til et kraftigt kursfald - et fald, der fortsatte i eftermarkedet.

Nyhedsbureauet Selerity sendte Twitters kvartalstal ud en lille halv time før slutklokken skulle ringe, og kort tid efter kom Twitter selv på banen med med den officielle kvartalsrapport.


I onsdagens handel får Twitter igen klø i markedet og dykker 5,5 pct. til 34 dollar.

Ud over de mange regnskaber, som er med til at sætte dagsordenen, vil der i løbet af onsdagen være fokus frem mod afslutningen af mødet i Federal Open Market Committee (FOMC) under centralbanken Federal Reserve.


Mødet kan give en indikation af, hvornår centralbanken vil kunne finde på at starte en serie af renteforhøjelser, som skal normalisere den amerikanske pengepolitik.

Desuden er der før børsåbning kommet tal for den amerikanske økonomi, der voksede med 0,2 pct. i første kvartal i forhold til fjerde kvartal sidste år opgjort i annualiserede tal. Det viste en opgørelse af bruttonationalproduktet (BNP) fra de amerikanske myndigheder onsdag eftermiddag.


Udviklingen var langt svagere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækst på 1,0 pct.

/ritzau/FINANS