Aktier: Stigningerne tager til efter sløv start

De europæiske aktieinvestorer er kommet i bedre humør i løbet af fredag, hvor der er stigninger over en bred kam på kontinentets børser.

Foto: Shutterstock

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger fredag middag med et løft på 0,5 pct. Stigningerne er kommet snigende i løbet af formiddagen, mens euro samtidig er svækket en smule fra den store styrkelse, som blev sat i gang tidligere på ugen.

Fra nøgletalsfronten overraskede inflationstallene for eurozonen en smule ved i juni at være faldet til 1,3 pct. fra 1,4 pct. måneden før. Økonomer havde ifølge Bloomberg ventet et fald til 1,2 pct. Der er dog fortsat langt til Den Europæiske Centralbanks inflationsmål på 2 pct.

Den tyske kemikalie- og medicinalkæmpe Bayer dratter mest blandt Europas eliteaktier, efter at det har nedjusteret sine forventninger på grund af både svag udvikling for agrokemiske produkter samt håndkøbsmedicin.

Bayer fortæller i en meddelelse, at det står til at skulle bogføre en engangsomkostning på 300 og 400 mio. euro i på driftsresultatet, EBITDA, i sin division for plantebeskyttelse på grund af lagerophobning i Brasilien, skriver Reuters.

Bayer-aktien falder med 3,9 pct. til 113,50 euro, mens det tyske DAX-indeks samtidig stiger 0,3 pct.

I Storbritannien stiger FTSE 100-indekset 0,2 pct., mens franske CAC 40 ligger 0,7 pct. højere.

Blandt de mest stigende aktier i Stoxx 600 er danske Vestas, der har annonceret flere ordrer på kvartalets sidste dag.