Aktier: Røde markeder presset i bund af bankerne

De europæiske aktier faldt over hele linjen onsdag. Det franske CAC 40 indeks faldt 0,4 pct., mens det tyske DAX-indeks endte nede med 0,3 pct.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Også det toneangivende europæiske indeks Stoxx 600 endte onsdag med et fald på 0,2 pct., og det var især de finansielle aktier, der stod for skud. Gruppen faldt med 1,3 pct. og målt på sektorbasis var det til en sidsteplads i indekset.

Bunden blev godt og grundigt indtaget af britiske Provident Financial, der faldt med 17,6 pct. efter at have meldt ud, at bankens afdeling for forbrugerkredit bliver halveret i 2017.

Og det var da også bankaktierne, der trak det franske og tyske aktiemarked ned. På det franske aktiemarked endte Crédit Agricole, Société Générale, BNP Paribas og Natixis med fald på op til 1 pct., og i Tyskland kunne Deutsche Bank og Commerzbank notere tilsvarende fald.

Også den belgiske detailkoncern Colruyt præsterede skidt efter at være kommet med et skuffende regnskab for 2016/17. Resultatet af den primære drift ramte helt uden for analytikernes skive på 493,3 mio. euro mod estimater på 497-535,0 mio. euro. Aktien faldt med små 7 pct.

I den anden ende af Stoxx 600 lå britiske Whitbread med et plus på 3,4 pct., efter at selskabet meldte ud, at kaffekæden Costa, Beefeater-restauranter og Premier Inn-hoteller samlet har givet koncernen en like-for-like-vækst på 4,7 pct. i første kvartal sammenlignet med for et år siden.