Aktier: Nedjustering ramte tyskere i svagt marked

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

En pænt styrket euro efter kommentarer fra chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, var tirsdag med til at sende de europæiske aktier i rødt.

Generelt var stemningen til den negative side, og da ECB-chefen sidst på formiddagen pludselig fremturede med en noget mere strammeagtig retorik, end man tidligere har set fra ham, blev euro styrket, og aktierne bakkede endnu et skridt.

Draghi fastslog, at kun midlertidige faktorer netop nu holder inflationen nede, mens økonomien generelt set er godt kørende.

FTSE 100-indekset i London faldt med 0,2 pct., mens CAC 40 i Paris dykkede 0,7 pct., og DAX-indekset i Frankfurt satte sig 0,8 pct. Det brede Stoxx 600-indeks faldt samtidig 0,8 pct.

Helt i bunden af sidstnævnte var det tyske industriselskab Schaeffler, der blandt andet leverer komponenter til bilindustrien.

Aktien i selskabet faldt hele 12,8 pct. til 12,51 euro, efter at Schaeffler noget uventet har måttet nedjustere forventningerne til 2017 grundet betydeligt lavere indtjening end forventet i andet kvartal.

Schaeffler venter nu en EBIT-margin på 11-12 pct. mod tidligere 12-13 pct., mens også de frie pengestrømme ventes at blive lavere end hidtil forventet.

De positive indslag kom fra aktierne i råvare- og banksektoren, der som samlede industrigrupper begge steg. For bankerne var inspirationen stigende renter, mens fremgang i råvarepriserne trak aktierne i den sektor op.