Aktier: Stigninger efter weekend uden ny missiltest

Foto: BEHROUZ MEHRI. AFP PHOTO / BEHROUZ MEHRI
Læs mere
Fold sammen

De asiatiske markeder ligger med stigninger mandag morgen, efter at Nordkoreas leder, Kim Jung-un, i weekenden undlod at fejre Nordkoreas nationaldag med endnu en atombombeprøvesprængning, som det ellers var frygtet.

»Negative nyheder fra Nordkorea har delvist været prissat i de asiatiske aktiekurser,« siger Ronald Wan, administrerende direktør i Partners Capital International Ltd., ifølge Bloomberg News.

Det brede asiatiske MSCI Asia Pacific Index lå ved 11.25-tiden lokal tid i Hongkong med en stigning på 0,6 pct. i 162,54, hvilket er det højeste niveau siden december 2007.

Elbilsproducenten BYD Co. fører an i stigningerne med et plus på 6 pct., efter at Kina har annonceret, de vil sætte en deadline for, hvornår salget af biler, der kører på fossile brændstoffer, skal være udfaset.

I Japan stiger Topix-indekset med 1,5 pct. og ligger an til den største stigning i mere end tre måneder, efter at den japanske yen er blevet svækket over for den amerikansk dollar. Det løfter særligt de eksportorienterede aktier. Nikkei 225 stiger ligeledes med 1,5 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er mandag morgen også lettere positive. Shanghai Composite stiger marginalt med 0,1 pct., CSI 300 ligger uændret, og børsen i Hongkong ligger med et plus i Hang Seng-indekset på 0,9 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et fald på 0,4 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks stiger med 0,8 pct., og Singapores Strait Times stiger med 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures stiger 0,5-0,6 pct. mandag morgen.

Indeksværdi klokken 06.10.

/ritzau/FINANS