Aktier: Små stigninger, men kæmpe fald til Twitter

De amerikanske aktier ligger marginalt højere ved åbningen torsdag.

Foto: LUCAS JACKSON

S&P 500-indekset stiger 0,2 pct. Det tunge Dow Jones-indeks stiger ligeledes 0,2 pct., mens Nasdaq-inedkset stiger 0,3 pct.

Flere selskaber har inden åbningen leveret regnskaber - blandt andet Yum Brands, Twitter, Kellogg Company og Coca-Cola.

TWITTER BANKES NED

Trods en skuffende omsætning leverede det sociale medie Twitter et større overskud end ventet i sit fjerde kvartal. Toplinjen er dog et vigtigt parameter for selskabet, der kæmper med at sikre tilstrækkelige indtægter.

Twitter genererede en omsætning på 717 mio. dollar i fjerde kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et salg på 740 mio. dollar. Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 0,16 dollar mod ventet 0,12 dollar blandt analytikerne. Twitter havde i fjerde kvartal 319 mio. månedlige aktive brugere, og det var fuldstændig som ventet af analytikerne.

Investorerne synes dog bekymrede over den svage omsætning, og Twitter-aktien falder med 10,5 pct. ved åbningen.

COCA-COLA BRUSER AF

Læskedrikkæmpen Coca-Cola kom ud af fjerde kvartal sidste år helt som ventet, når man måler på overskuddet per aktie.

Indtjeningen per aktie landede således på 0,37 dollar, og det var fuldstændig i tråd med analytikernes forventninger ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Resultatet blev landet på baggrund af en omsætning på 9,38 mia. dollar mod ventet 9,15 mia. dollar blandt analytikerne.

Aktien falder 2,5 pct.

YUM BRANDS LIDT OP

Den amerikanske fastfoodkoncern Yum Brands, der står bag de kulinariske delikatesser fra kæderne Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, kom ud af kvartalet med et overskud per aktie på 0,79 dollar mod ventet 0,73 dollar blandt analytikere ifølge Bloomberg News. Omsætningen i butikker, der også var i drift i samme kvartal sidste år, steg med 1 pct. Det var til gengæld en bid under forventningerne i markedet om en vækst på 2,3 pct., rapporterer Bloomberg.

Den samlede omsætning blev 2,02 mia. dollar mod ventet 2,04 mia. dollar.

Aktien stiger 0,3 pct.

KELLOGG OVERRASKER POSITIVT

Verdens største producent af mad til morgenbordet, amerikanske Kellogg Company, slog analytikernes estimater i fjerde kvartal 2016 efter omkostningsbesparelser, skriver Bloomberg News.

Overskuddet var på 92 cent per aktie, oplyser Kellogg torsdag, mod analytikerne ventede 85 cent.

Morgenmadsproducenten, der blandt andet laver Cornflakes, Frost Flakes og Special K, overrasker ligeledes marginalt positivt med et højere salg i kvartalet på 3,09 mia. dollar, svarende til 21,5 mia. kr. mod analytikernes forventning om et salg på 3,08 mia. dollar.

Ud over at have skåret i omkostningerne er salget af Pringles-chips vokset, efter det blev indlemmet i Kellogg-familien i 2012, skriver Bloomberg.

Atien stiger 3,7 pct.

/ritzau/FINANS