Aktier: Sen vending på Wall Street smitter af i Fjernøsten

Den positive vending på Wall Street sent onsdag breder sig til store dele af de asiatiske markeder, hvor kun Kina ligger under for en stærk negativ trend, mens stabile oliepriser støtter op om de øvrige børsers kursplusser.

Læs mere
Fold sammen

- Markederne har brug for at se stabilisering i olieprisen, og måske er vi ved at nå dertil. Det kunne krydses af som en positiv faktor, men vi har stadig brug for at se mere dokumentation for, at centralbankerne gør, hvad de kan for at stabilisere situationen. Volatiliteten afspejler de forskellige synspunkter og den usikkerhed, der omgiver de økonomiske udsigter, pointerer investeringschef Shane Oliver fra AMP Capital Investors i Sydney over for Bloomberg News.

I Tokyo overvejer regeringen ifølge en lokal tv-station at udvide en forbrugspakke forud for valget i sommer. Det ekstra budget beløbet sig til 5000 mia. yen.

- Det japanske træk med et ekstra budget er prisværdigt. Det er positivt for byggeriet og for fast ejendom samt til en vis grad positiv for råvareaktierne, siger investeringschef Nobuhiko Kuramochi fra Mizuho Securities i Tokyo.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 1,7 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 2,0 pct.

De kinesiske børser holder sig uden for den ellers positive udvikling. Investorerne frygter en stramning i kreditgivningen efter et hop i den helt korte rente hos centralbanken, Peoples Bank of China.

I Hongkong falder Hang Seng-indekset 1,1 pct., mens Shanghai Composite-indekset dropper 3,7 pct., og CSI 300 viger 3,5 pct.

Blandt de andre børser stiger Taipeis Taiex-indeks 1,0 pct., og Seouls Kospi-indeks øger 0,3 pct., mens Singapores Straits Times-indeks kun lige kan trækkes over nulpunktet. Det australske ASX-indeks lukker med et plus på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger kort før klokken syv med små stigninger på omkring 0,1 pct.