Aktier: Rød aktiebølge skyller ind over Wall Street

Den røde bølge fra øst, der tirsdag har ramt Europa, har nu også nået Wall Street. Her viser handlen samme mangel på appetit for risiko, som det har været tilfældet i dagens handel på de europæiske markeder.

De tre ledende amerikanske indeks ligger alle med mindre fald. Værst står det til med Nasdaq 100, der ryger ned med 0,9 pct. S&P 500 ligger 0,7 pct. lavere, mens Dow Jones dratter med 0,6 pct.

De ledende indeks i Tyskland, Frankrig og Storbritannien ligger også med fald omkring 0,4-0,5 pct. Det er mindre end faldene omkring middagstid, der var på omkring 1 pct.

De fleste asiatiske aktiemarkeder endte også deres handelsdag i minus. De kinesiske aktier - fraregnet Hongkong - holdt dog skindet på næsen.

Det var ellers netop fra Kina, at årsagen til den forværrede stemning skulle findes. Her viste nøgletal et markant dyk i eksporten og et stort fald i importen, og det overraskede økonomerne.

Olieprisen har det meste af dagen ligget i minus - både hvad angår den europæiske referenceolie, Brent, og den amerikanske ditto, WTI. Priserne var dog oppe at snuse til et plus, hvilket i Brents tilfælde ville betyde syvende stigning i træk. Omkring amerikansk åbningstid er prisen igen faldende.

På selskabsfronten vil der blandt andet være på britiske Burberry, der også er noteret i USA. Den stiger i London efter historien om, at en ukendt investor har opbygget en ejerandel på omkring 5 pct. i koncernen. Det ternede selskab forsøger ifølge Bloomberg News og Financial Times at bekæmpe et bud og har sat finanshuset Robey Warshaw på sagen.

Aktien stiger 8 pct. på børsen i New York.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk