Aktier rettede sig op efter indgreb fra centralbanker

Centralbankers indgreb sørgede for, at de danske aktier lukkede 0,5 pct. højere i 481,79, efter at have bevæget sig i negativt terræn det meste af dagen.

Kursen rettede sig efter offentliggørelsen af flere centralbankers indgreb for at afhjælpe de fortsatte truende effekter fra kreditkrisen. Således vil den amerikanske centralbank sammen med blandt andet Den Europæiske Centralbank i en fælles aktion tilføre de finansielle markeder op til 40 mia. dollar.

- Aktiemarkederne tog meget positivt imod onsdagens nyhed om en koordineret indsats fra den amerikanske centralbank og fire andre centralbanker og det skal ses som et forsøg fra den amerikanske centralbank på at skabe tillid til markedet, udtalte senioraktiehandler hos Handelsbanken, Claus Thestrup, til RB-Børsen.

Det store spørgsmål er så nu, hvad tiltaget kommer til at betyde for inflationen, og det er værd at bemærke, at guldprisen steg markant på nyheden, hvilket kan bruges som en indikator for inflationen, bemærkede Claus Thestrup.

FLS sidder på hele værdikæden

FLSmidth, som lukkede 1,1 pct. højere i kurs 546, fik en række kontrakter til en samlet værdi af ca. 65 mio. dollar (ca. 330 mio. kr.,) med den canadiske virksomhed Goldcorp om levering af knuse- og formalingsudstyr samt flotationsceller til produktion af sølv, guld og zink på Penasquito-mineralanlægget i den mexicanske delstat Zacatecas.

- Ordren bekræfter, at strategien er helt rigtig, og FLS sidder nu på hele værdikæden. FLS har også en konkurrencefordel, påpegede analytiker i Sydbank Jacob Pedersen over for RB-Børsen.

Dagens C20-vindere blev GN Store Nord og Novozymes. GN steg 3,7 pct., mens Novozymes vandt 3,0 pct.

Genmab gik fem

D/S Norden, som ved næste indeksrokade bliver C20-medlem, steg 3,8 pct. til 554. Norden vil udbetale 35 kr. pr. aktie svarende til i alt 307 mio. dollar i udbytte for regnskabsåret 2007. Det oplyste tørlastrederiet i en meddelelse.

Genmab lukkede 0,6 pct. lavere i kurs 343. Schweiziske Roche har indsendt en Investigational New Drug (IND) ansøgning til FDA vedrørende et Genmab antistof, som er udviklet under selskabernes samarbejdsaftale. Genmab vil modtage en milestonebetaling fra Roche, som ikke påvirker Genmabs resultatforventninger for 2007.

Modekoncernen IC Companys, der stiger 0,2 pct. til kurs 316,5, er fortsat omgærdet af opkøbsspekulationer. Det konstaterer Jyske Bank, der fastholder sin købsanbefaling af aktierne i modekoncernen.

RB-Børsen