Aktier: Pandora tog revanche og stor stigning i C20 Cap

Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter syv dage med fald tog smykkeaktien Pandora tirsdag revanche med en af de største stigninger i et positivt eliteindeks, C20 Cap, som med en fremgang på 1,3 pct. til 1167,03 fulgte tendensen i resten af Europa.

FLSmidth og Lundbeck var også blandt investorernes foretrukne, mens Vestas faldt som eneste papir i C20. Blandt sidepapirerne gav regnskaber store bølgeskvulp i aktierne Matas og Royal Unibrew.

TREDOBLER AKTIETILBAGEKØB

Jyske Bank aflagde regnskab for andet kvartal, og det viste en fortsættelse af tendensen med pres på nettorenteindtægterne, mens banken omvendt skovler flere gebyrindtægter ind end tidligere. Ifølge aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank var regnskabet uden store overraskelser, men hen bider dog mærke i, at banken tredoblede sit aktietilbagekøbsprogram til 1,5 mia. kr.

- Jyske Bank har en stærk kapitalposition, og det giver plads til en forhøjelse af tilbagekøbsprogrammet. Jeg havde ventet, at det ville blive forhøjet i løbet af året, men det sker tidligere og er højere, end jeg havde ventet, siger Mikkel Emil Jensen.

Jyske Banks langsigtede målsætning er en egentlig kernekapitalprocent på 14 pct., men den lander i andet kvartal på 16,5 pct.

- Banken har tidligere været forbeholdende i forhold til kommende regulering, hvor man er usikker på, hvad der kommer til at ske, men med så stærk en udvikling, som blandt andet skyldes god markedsaktivitet, så åbner det for højere udlodning til aktionærerne, siger Mikkel Emil Jensen.

Jyske Banks aktie endte 0,3 pct. højere i 384,60, efter at den ellers havde ligget i minus det meste af dagen.

FLSmidth toppede i C20 med en stigning på 3,7 pct. til 383,70 efterfulgt af Lundbeck, der lukkede 3,6 pct. højere i 392,90 kr. Endvidere steg Pandora 3,5 pct. til 633,50 kr., efter at aktien siden selskabets halvårsregnskab 8. august var faldet fra niveauet 752,5 kr. og var faldet uafbrudt de foregående syv handelsdage med samlet 11 pct.

MATAS FYRER DIREKTØR

Blandt sidepapirerne tiltrak regnskaberne fra Matas og Royal Unibrew fokus. Efter en skuffende resultatudvikling har bestyrelsen hos Matas valgt af fyre sin topchef gennem 17 år, Terje List.

Han afløses af Gregers Wedell-Wedellsborg, der kommer til fra Coop, i løbet af efteråret. Jagten på en erstatning blev startet allerede i foråret, da kæden ikke har klaret sig godt nok, fortæller formand Lars Vinge Frederiksen til Ritzau Finans.

- Vi var ikke tilfredse med vores performance, og der skulle nye øjne til, siger bestyrelsesformanden.

Aktien i Matas faldt 6,2 pct. til 91 kr., hvilket er den laveste lukkekurs for aktien nogensinde.

Der var derimod tydelig begejstring hos investorerne for regnskabet fra Royal Unibrew, som trods en våd sommer præsterede ganske pæne resultatet i andet kvartal.

- Royal Unibrew slår som sædvanligt forventningerne trods det dårlige vejr. Det virker til, at resultaterne er en kombination af produkt/miks, forbedring af markedsandele og stram omkostningsstyring i Danmark og fortsatte omkostningsbesparelser i Finland, siger aktieanalytiker Frans Høyer fra Jyske Bank.

Bryggeriaktien steg 7,4 pct. til 327,30 kr.

MÆRSK KRAVLEDE I PLUS

Tilbage blandt C20-aktierne vendte aktierne i Mærsk i løbet af dagen rundt og lukkede i plus. Flere finanshuse reagerede i løbet af dagen med ændrede anbefalinger og/eller kursmål efter mandagens meddelelse om frasalg af selskabets olieaktiviteter til Total.

Finanshusene er generelt ret splittede i deres syn på aktierne. Mens Jyske Bank valgte at sænke sin anbefaling af Mærsk til "sælg", så rykkede Nykredit sin over på "køb" mod tidligere "hold".

Mærsk B-aktien endte 2,4 pct. højere i 12.800 kr. efter en stigning på 2,9 pct. mandag.

En stribe mindre selskaber kom også med regnskab tirsdag. Intermail fastholdt i sit regnskab forventningerne til hele året, og aktien steg 7,4 pct. til 11,60 kr. Totalbanken og Nordjyske Bank opjusterede 2017-forventningerne i deres regnskaber og steg 3,6 pct. og 0,8 pct. til henholdsvis kurs 73 kr. og 123 kr.

Østjydsk Bank, der gentog årsprognosen i sit regnskab, faldt derimod 10,1 pct. til 1,86 kr.