Analytikere: Pandora-aktien har fået uretfærdigt mange klø

Pandora-aktien har fået uretfærdigt mange klø på grund af en faldende vækst, og smykkeproducentens udlodning på 6 pct. årligt og selskabets lave værdiansættelse gør ifølge analytikere aktien attraktiv.

Arkivfoto. Pandora-aktien har fået uretfærdigt mange klø på grund af en faldende vækst, og smykkeproducentens udlodning på 6 pct. årligt og selskabets lave værdiansættelse gør ifølge analytikere aktien attraktiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver det amerikanske finansmedie Barrons.

Analytikere siger til mediet, at værdien af Pandora er faldet til et niveau, der er passende for en virksomhed, som knapt vokser, men virksomheden er klar til at levere solid vækst, om end det ikke er i samme tempo som tidligere.

»Aktieprisen reflekterer en moderat vækst i de kommende år, og det ser jeg ikke som et scenarie,« siger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, til Barrons.

Søren Løntoft Hansen medgiver, at væksten i USA, som står for en fjerdedel af smykkeproducentens omsætning, er kølnet af, men han er optimistisk omkring væksten i lande som Kina, Brasilien, Italien og Rusland.

»De vil opveje den moderate vækst på de modne markedet,« siger Søren Løntoft Hansen og peger på, at investorerne har overreageret.

Senioranalytikeren bakkes ifølge Barrons op af analytikere hos Morgen Stanley, der peger på, at investorerne kan være gået for langt i at projicere det amerikanske markeds problemer over på Pandora.

»Markedet synes, at reagere på nyheder, der er relateret til det amerikanske marked. Det asiatiske marked er nu så stort som det amerikanske på 25 pct.,« påpeger finanshuset, som vurderer, at de fundamentale forhold for Pandora vil blive styrket fremadrettet:

»Vi tror på, at indtjeningsudviklingen i kombination med upåklagelig eksekvering vil være afgørende for kursudviklingen i de kommende måneder og for at genskab tilliden blandt investorerne,« siger analytikere fra Morgen Stanley ifølge Barrons.

Morgan Stanley har et kursmål på 900 kr. for Pandora og anbefalingen »overvægt« for aktien.

Aktiekursen for Pandora falder mandag formiddag med 1 pct. til 614,50 kr.