Aktier: Pandora og FLS topper rødt C20

Pandora og FLSmidth tager toppen i et roligt dansk aktiemarked mandag, hvor investorernes fokus er rettet mod den belgiske hovedstad, Bruxelles, der mandag danner ramme om endnu et kapital i det græske gældsdrama.

Læs mere
Fold sammen

 

Mandag er den uafklarede situation omkring Grækenland nemlig endnu en gang i fokus, når de 19 finansministre i eurogruppen skal forsøge at finde frem til en aftale med den nye græske regering. Da mødet først starter kl.15, er det dog tvivlsomt, om der slipper nyheder ud inden for børsåbningstiden.

Markederne ventes at forholde sig afventende det meste af mandagen, og det er også tilfældet herhjemme fra ugens start. Efter kort tids handel falder C20 Cap-indekset 0,3 pct. til 861,3.

Blandt selskaberne har mandag endnu ikke budt på den helt store buffet af nyheder, men der er medvind til smykkekoncernen Pandora, der tirsdag kommer med regnskab for fjerde kvartal, hvor der er udsigt til fremgang over det meste af linjen.

Pandora stiger 0,3 pct. til 459 kr.

Der er også medvind til FLSmidth, som i torsdag skuffede markedet med en svag ordreindgang i fjerde kvartal. Selvom ingeniørkoncernen mandag fået sænket kursmålet af det franske finanshus Kepler Cheuvreux til 350 kr. fra 380 kr., stiger aktien 0,4 pct. til 293,1 kr.

Carlsberg har fået sænket sit kursmål af den svenske Handelsbanken, der nu sætter kursmål for bryggeriaktien til 499 kr. mod tidligere 525 kr.

Desuden skriver Jyllands-Posten, at en række storinvestorer har solgt ud af deres Carlsberg-aktier, hvilket blandt andet gælder ATP, Carnegie og Bankinvest. De begrunder frasalget med, at der er pres på Carlsbergs russiske forretning. Netop Rusland vil også være et af fokuspunkterne, når bryggerigiganten onsdag offentliggør regnskab for fjerde kvartal, hvor der er udsigt til en markant tilbagegang i det russiske ben.

Carlsberg-aktien falder kort inde i mandagens handel 0,7 pct. til 522,5 kr .

I den anden ende af skalaen er der modvind til GN, der mandag har fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af det franske finanshus Kepler Cheuvreux.

GN, som onsdag kommer med regnskab for fjerde kvartal, falder 1,8 pct. til 152,4 kr., hvilket placerer høreapparatproducenten helt i bunden af C20 Cap-indekset.

Uden for C20 Cap-indekset har Topdanmark, som torsdag er aktuel med regnskab for fjerde kvartal, fået løftet sit kursmål af Nordea til 235 kr. fra 199 kr. Den nordiske storbank fastholder dog anbefalingen "hold". Det nye er kursmål er tæt på fredagens slutkurs på 227 kr., og dette niveau er forsikringsaktien også åbnet i mandag morgen.

Senere mandag vil der være regnskab fra softwareproducenten Simcorp, der kommer med tal for hele året.

Simcorp nedjusterede både to gange i de sidste måneder af 2014, men opjusterede så i starten af januar i år, da selskabet offentliggjorde foreløbige tal.

I regnskabet mandag ventes væksten at lande på 6 pct., og driftsmarginen (EBIT) ses på ”over” 23 pct. i rapporteret valuta. Forud for regnskabet ligger Simcorp-aktien uændret i 194,5 kr.

Desuden vil der være regnskab fra Jutlandia Bank, der i 2014 venter en primær indtjening på 250-265 mio. kr. Jutlandia Bank opstod efter fusionen mellem Sparekassen Hobro og Sparekassen Himmerland for omkring et år siden.

Jutlandia Bank-aktien sætter sig mandag morgen 1,1 pct. til 142 kr.