Aktier: Pæne stigninger i Tokyo

Læs mere
Fold sammen

Det japanske aktiemarked ligger med pæne stigninger fredag morgen. Dermed står det japanske aktiemarked til at notere endnu en ugentlig stigning for femte uge i træk.

Det er især gårsdagens endog meget positive eksportdata, som får investorerne til at flokkes om de store eksportorienterede koncerner og finansielle institutioner.

- Med den globale overskydende likviditet og med japanske aktier, som igen begynder at se rentable ud, efter at har ligget på et kritisk punkt, er investorerne mere tilbøjelige til at tage risici, siger senior markedsanalytiker Masayuki Doshida fra Rakuten Economic Research Institute i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225 er brudt igennem det vigtige højdepunkt, som markerede toppen i 2007 efter stigninger i de store banker.

Nikkei-indeks ligger kort før lukketid fredag med et plus på 0,3 pct., ligesom det brede Topix-indeks handles med et plus på 0,3 pct.

En stor del af de øvrige asiatiske aktiemarkeder er lukket på grund af det kinesiske nytår. Det gælder børserne i Shanghai, Shenzhen, Hongkong, Kuala Lumpur, Taipei, Seoul og Singapore.

Blandt de øvrige børser er der kursfald i Indien, hvor Mumbai BSE Sensex dropper 0,6 pct., og i Sydney, hvor ASX-indeks lukker med et minus på 0,4 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med et lille fald på knap 0,1 pct. i den asiatiske handel.