Aktier: Novozymes holder føringen i rekordsøgende C20

Euforien om Novozymes' årsregnskab holder ved efter et par timers handel, hvor aktien fortsat ligger øverst i C20 Cap-indekset på en dag med generelt god stemning på de europæiske markeder.

Læs mere
Fold sammen

Euforien om Novozymes' årsregnskab holder ved efter et par timers handel, hvor aktien fortsat ligger øverst i C20 Cap-indekset på en dag med generelt god stemning på de europæiske markeder.

Det samlede eliteindeks fortsætter rekordkursen med en stigning på 0,6 pct. til 834,7 ved 11.45-tiden tirsdag. Et sæt positivt overraskende tal for den økonomiske udvikling i Tyskland i form af Zew-indikatoren giver støtte til risikoappetitten.

Novozymes gør sit til indeksrekorden med en stigning på 4,8 pct. til 287,80 kr.

Det er især Novozymes' prognose for 2015, der overrasker positivt. Her venter selskabet en salgsvækst i kr. på 13-15 pct. samt en overskudsgrad på 26-27 pct. Det skal sammenlignes med analytikernes forventning om en margin på 25,9 pct. samt en salgsfremgang på 12,8 pct.

- Man må bare sige, at denne her guidance for 2015 på indtjeningsniveau ligger 2-3 pct. højere end markedets, så det er absolut stærkt, siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.

Også William Demant og Nordea følger pænt med, idet de stiger henholdsvis 3,2 pct. til 501,00 kr. og 2,0 pct. til 73,05 kr.

William Demant Holding har fået løftet anbefalingen og kursmålet af analytikerne i Goldman Sachs. Det amerikanske finanshus har løftet anbefalingen til "køb" fra tidligere "neutral", mens kursmålet har fået et skub op til 570 kr. fra 520 kr.

Uden for C20-indekset samler opmærksomheden sig om Bang & Olufsen, der har aflagt regnskab for andet kvartal af sit skæve regnskabsår. Investorerne kvitterer med et kursplus på 3,3 pct. til 34,00 kr.

Regnskabet er ganske vist helt igennem sløjt, men det kommer ingenlunde bag på markedet, da selskabet allerede i december sænkede forventningerne og meldte foreløbige indikative regnskabstal ud for perioden. Siden nytår er Bang & Olufsen faldet fra et niveau på 36,1 kr.

Salget af Play og AV giver dog nervøse trækninger, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker ved i Sydbank.

- Jeg hæfter mig ved, at salget i AV og Play var skuffende, og det er en anelse bekymrende set i lyset af, at det er et år siden, selskabet lancerede en række produkter, man forventede ville bidrage til væksten. Det er bare ikke sket, siger han til Ritzau Finans.

Play, der er højttaler- og hovedtelefondivisionen, kom igennem andet kvartal med tilbagegang. Afdelingen omsatte i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/2015 for 140 mio. kr. Til sammenligning lå omsætningen på 168 mio. kr. året før.