Aktier: Mineaktier og banker trak op i Europa

Mens det danske aktiemarked var præget af fald, var der en anderledes positiv stemning på de øvrige børser i Europa, hvor de store indeks - efter at have startet dagen negativt - skiftede til plusser ud på eftermiddagen.

Læs mere
Fold sammen

Stoxx Europe 600-indekset sluttede med en stigning på 0,4 pct. til 350,74 for anden dag i træk i det højeste niveau i år. Blandt indeksets 19 sektorer, var det særligt mineindustriselskaber og bankerne, der trak op.

I minesegmentet steg aktier som Anglo American, Rio Tinto og BHP Billiton mellem 3,4 og 5,3 pct., og de tre aktier var dermed også stærk medvirkende til at sikre et lille plus i det britiske FTSE 100-indeks på 0,1 pct.

På børsen i Frankfurt endte DAX-indekset 0,7 pct. højere. Her var der god fremdrift i aktien i bilproducenten Volkswagen, som steg 6,6 pct. efter en melding fra selskabet om, at fremskridt i forhold til udredninger i skandalesagen om dieseludledninger kan gøre det unødvendigt med en amerikansk retssag.

I Sverige steg det ledende indeks 0,6 pct., og her bidrog Handelsbanken til udviklingen med en stigning på 2,3 pct. Bankens regnskab for første kvartal skuffede ellers en smule, da nettoresultatet blev opgjort til 4043 mio. svenske kr. mod ventet 4220 mio. svenske kr. af analytikerne ifølge SME Direkt.

Telia steg desuden 1,2 pct. efter sit regnskab, hvor forventningerne til hele året blev opjusteret. Selskabet forudser nu et driftsoverskud på EBITDA-niveau for 2016 på linje med eller lidt højere end i 2015 for de fortsættende aktiviteter. Tidligere var forventningen et driftsoverskud på samme niveau som året før.