Aktier: Mikset åbning efter rekorddag

Der er grønne signaler for en fortsættelse af tirsdagens rekordudvikling for to af de tre store amerikanske aktieindeks, S&P 500 og Dow Jones, mens tendensen peger den anden vej for teknologiaktierne i Nasdaq-indekset.

Kort efter handelsstart ligger S&P-indekset 0,2 pct. højere, mens Dow Jones løftes 0,4 pct., og Nasdaq-indekset taber 0,2 pct.

Tirsdag sluttede de tre indeks i rekord efter stigninger på 1,0 pct. for S&P 500, på 1,1 pct. for Dow Jones og på 0,5 pct. Nasdaq-indekset.

Inspiration til dagens udvikling kan handlerne finde i en sending nøgletal hen over eftermiddagen. Bag sig har de nye data for USA's økonomi i tredje kvartal, som i den anden opgørelse viste en vækst på 3,3 pct. omregnet til årsbasis. Der var ifølge Bloomberg News ventet en vækst på 3,3 pct.

Omvendt steg det personlige forbrug kun med 2,3 pct. mod forventninger om en stigning på 2,5 pct.

Senere på eftermiddagen kommer tal for salget af boliger, som ventes at vise en fremgang på 3,0 pct. på årsbasis.

Blandt de generelle faktorer i den amerikanske aktiehandel er styrkelse af forhåbningerne om gennemførelsen af præsident Donald Trumps skattereform med indlagte skattelempelser, som ifølge analytikernes vurdering vil bane vejen for flere aktierekorder.

Selskabsspecifikt kom der før åbningen af børserne regnskab fra smykkeforhandleren Tiffany, der kunne berette om stillestående salg i selskabet i tredje kvartal. Analytikerne havde ventet et fald på 0,1 pct., men aktien falder 2,0 pct. i de indledende handler.