Aktier: Mærsk i fokus ved lettere negativ handelsstart

Det tyder på, at der er en rolig åbning af det danske aktiemarked i vente tirsdag, hvor rygterne om A.P. Møller-Mærsks forhandlinger om salg af Maersk Drilling vil være i fokus.

Det tyder på, at der er en rolig åbning af det danske aktiemarked i vente tirsdag, hvor rygterne om A.P. Møller-Mærsks forhandlinger om salg af Maersk Drilling vil være i fokus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Der var fald til de amerikanske aktier mandag, selv om de tre store indeks nåede at rette sig lidt frem mod lukketid. Asien følger den lettere negative tendens i USA, og tirsdag morgen ligger størstedelen af de asiatiske aktieindeks med fald.

Det samme gør de amerikanske futures, der går omkring 0,1 pct. tilbage en time før den danske børsåbningen, mens den tyske DAX-future åbner med et fald på 0,2 pct. Dermed går investorerne formentligt en morgen i møde med små kursfald.

»Vi venter en let negativ åbning på de europæiske aktiemarkeder,« skriver Sydbank i en morgenkommentar.

RYGTER OM MÆRSKS SALGSFORHANDLINGER

Mandag eftermiddag oplyste unavngivne kilder til Bloomberg News, at A.P. Møller-Mærsk i øjeblikket forhandler med det amerikanske olieserviceselskab Rowan Cos om et salg af Maersk Drilling, og der nævnes i den sammenhæng en pris i omegnen af 4 mia. dollar.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, er prisen i den lave ende af markedets forventninger, og den afspejler det svære marked, som selskabet befinder sig i. Derfor var der formentligt heller ikke mange, der havde turde håbe på et salg nu.

»Et salg vil være overraskende, men jeg synes også, at prisen indikerer, hvorfor det er muligt. Det er ikke et marked, hvor man presser citronen. Hvis man vil ud af markedet, kan man godt, men så bliver prisen også derefter,« sagde han mandag eftermiddag til Ritzau Finans.

Mærsks B-aktie steg mandag 3,1 pct. til 12.480 kr.

Medicinalgiganten Novo Nordisk kan også komme i fokus, efter at det franske finanshus Exane BNP Paribas har sænket anbefalingen af selskabets aktie til "neutral" fra tidligere "outperform", skriver Bloomberg News. Kursmålet er i samme ombæring justeret til 300 kr. fra 290 kr. Det er 2,8 pct. lavere end mandagens slutkurs.

Derudover er der nyt fra USA, hvor Republikanernes sidste håb om at tilbagerulle den tidligere præsident Barack Obamas sundhedsreform tilsyneladende endegyldigt blevet kvalt mandag. Det skete, da senatoren Susan Collins tilsluttede sig en lille men afgørende gruppe republikanske senatorer, der har stillet sig imod partiets sidste plan for at ophæve og erstatte Obamacare.

Novo-aktien steg 0,9 pct. til 308,60 kr.

BAVARIAN FÅR SKÅRET KURSMÅLET

Bavarian er blevet set nærmere på af finanshuset Jefferies, der nu har sænket kursmålet til 335 kr. fra tidligere 385 kr. Anbefalingen er stadig køb.

Mandag endte aktien 7,1 pct. højere i 280 kr.

Den islandske protesevirksomhed Össur meddelte mandag efter dansk børslukketid, at selskabet skal være mere effektivt, og at det går efter at realisere besparelser på 10 mio. kr. i 2020.

Tiltagene kommer til at koste omkring 15 mio. dollar at implementere - og de 3 mio. dollar vil allerede blive brugt i tredje kvartal i år. Össur fastholder forventningerne til en EBITDA-margin på 18-19 pct. i 2017, og selskabet vil fortælle mere om tiltagene på kapitalmarkedsdagen 27. september.

Aktien i Össur faldt 0,1 pct. til 28,91 kr. mandag.

/ritzau/FINANS