Aktier: Marginale rekorder efter forudsigeligt Fed-møde

. Det brede og det tunge amerikanske aktieindeks fortsatte rekordrækken onsdag, hvor det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank mundede ud i de i vid udstrækning forventede beslutninger.

Kursstigningerne var dog begrænsede, og teknologipapirerne i Nasdaq tabte pusten i kapløbet mellem New Yorks treenige aktieindeks.

Onsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på under 0,1 pct. i rekorden 2508,24. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med en gevinst på knap 0,2 pct. i 22.412,59, der ligeledes er rekord. Nasdaq-indekset endte dagen med et fald på knap 0,1 pct. i 6456,04.

Torsdag morgen er der ikke lagt op til flere indeksrekorder, idet de amerikanske futures ligger med fald på omkring 0,1 pct.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt som ventet renten og annoncerede, ligeledes som ventet, tidsplanen for starten på en reduktion af obligationsbeholdningen.

Men topchef Janet Yellens kommentarer til den lave inflation, der fortsat vurderes at være forbigående, og et stort flertal af FOMC-medlemmer, der anser en renteforhøjelse inden årsskiftet som passende, kom lidt bag på markedet.

- Det vigtigste, som Yellen skulle kommunikere til markedet, var, at obligationsreduktionsplanen og renteforhøjelserne ikke er på autopilot, siger chef-investeringsstrateg Jason Pride fra Glenmede i Philadelphia til Reuters.

Den begyndende reduktion af Federal Reserves 4200 mia. dollar store obligationsbeholdning og den lidt mere aggressive holdning til renteforhøjelser fik de finansielle aktier ud af starthullerne på udsigten til højere officielle renter.

- At de fastholdt renten var ventet. Det, som ikke var ventet, var tonen. Markedet tolker Fed som let aggressiv, siger handelschef Victor Jones fra TD Ameritrade i Chicago til Reuters.

Markedet løftede ifølge CME's FedWatch efterfølgende sandsynligheden for en renteforhøjelse i december til omtrent 67 pct. fra 51 pct. lige inden FOMC-meddelelsen.

ENERGI OG FINANS I TOP

Udsigten til stigende renter pressede banksektoren op, mens energisektoren fik hjælp af stigende oliepriser, da den amerikanske referenceolie steg til over 50 dollar per tønde.

Det gav løft til olieselskaber som Halliburton og ConocoPhillips, der steg henholdsvis 1,6 og 1,9 pct., og som var med til at trække hele sektoren 0,7 pct. op.

Samtidig gav en stigning i storbankerne JPMorgan, Wells Fargo og Bank of America på omkring 0,8 pct. anledning til et løft af finanssektoren på 0,6 pct.

I bund lå de defensive papirer i forsyningssektoren, der faldt 0,8 pct. og kun overgået af et drop i varige forbrugsgoder på 0,9 pct.

Blandt enkeltaktierne var Apple i miskredit efter indrømmelser af problemer med forbindelsen i den seneste udgave af smartwatch-urene. Aktien faldt 1,7 pct.

Efter børstid faldt Googles køb af en del af HTC's ingeniør- og designteam på plads. Prisen er 1,1 mia. dollar, og aftalen indeholder en ikke-eksklusiv licensaftale for HTC's intellektuelle ejendomsret.

Googles moderselskab, Alphabet, lukkede som en af de få it-papirer i positivt territorium. Aktien sluttede med et plus på 1,1 pct.

/ritzau/FINANS