Aktier: Lille plus til C20 i første handelstime i 2017

Det danske aktiemarked har skudt 2017 ind med mindre kursstigninger, selv om det er småt med selskabsnyheder, og der i øvrigt er lukket for handel flere steder i udlandet.

Foto: ANDREW KELLY

Kort efter markedsåbning ligger det ledende C20 Cap-indeks med en stigning på 0,3 pct. til 1023,10, og derved er eliteindekset foreløbigt tilbage på den positive kurs, som gjorde sig gældende op til årsskiftet - kun afbrudt af et fald i fredags på 0,1 pct. Forinden havde der været indeksstigninger ti handelsdage i streg.

Det danske aktiemarked får mandag ikke impulser fra en række udenlandske markeder som eksempelvis det amerikanske, det britiske og flere asiatiske, da der her er lukket på grund af placeringen af nytårsdag.

- Der er mange lande i Fjernøsten, der har været lukkede her til morgen som følge af, at 1. nytårsdag faldt på en søndag, hvorved mandagen efter er en national feriedag. Det samme er tilfældet i både England og USA, noterer chefanalytiker Niels Christensen fra Nordea i en kommentar.

Blandt de danske aktier er der fokus på blandt andet A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie stiger med 1,3 pct. til 11.420 kr. Det følger, efter at selskabet har fået hævet anbefalingen af SEB til "køb" fra tidligere "hold", rapporterer Bloomberg News.

Derudover oplyser nyhedsbureauet, at kursmålet i samme ombæring er løftet til 13.000 kr. fra førhen 10.000 kr.

Vestas er også stadig i investorernes søgelys og stiger med 0,9 pct. til 463,30 kr. oven på fredagens syv ordrer til vindmølleproducenten.

Efter børslukketid kom selskabet imidlertid med yderligere to ordrer til USA. Den ene var på 67 megawatt (MW) omfattende komponenter til V110-2.0 MW-møllen, og det er en kontrakt, der åbner for yderligere udviklingsmuligheder i kundens projektpipeline - både i forhold til helt nye møller og udskiftninger i bestående aktiver.

Den anden ordre var på 29 megawatt vindmøllekomponenter ligeledes til 2.0 MW-møllen, og her er der tale om en ?repowering?-ordre, hvor kunden får udskiftet og opgraderet eksisterende udstyr.

Også TDC er i fokus og falder med 0,4 pct. til 36,13 kr. Det følger, efter at telekoncernen nytårsaften ikke gjorde den bedste reklame for sin tv-udbyder Yousee, da selskabets kunder fik sort skærm før dronningens nytårstale.

Efterfølgende har Yousee lovet kompensation til kunderne i form af en ?underholdningsoplevelse?. Hvad det indebærer er dog fortsat uklart.

Desuden har Nordea, som falder med 0,4 pct. til 78,35 kr., gennemført de varslede fusioner med sine datterbanker i Danmark, Finland og Norge. Dermed vil bankaktiviteterne i de tre lande fremover foregå i filialregi under den svenske Nordea Bank AB.

Slutteligt har Aalborg Boldspilklub (AaB) ansat Morten Wieghorst som cheftræner, efter at fodboldklubben i midten af december sagde farvel til forhenværende cheftræner Lars Søndergaard. AaB-aktien stiger med 1,2 pct. til 0,26 kr.

/ritzau/FINANS