Aktier: Let positiv start i USA med sigte efter god jobrapport

De amerikanske aktier ser ud til at gå en positiv dag i møde fredag, hvor største fokuspunkt er arbejdsmarkedsrapporten for februar, der blev offentliggjort en time før åbningen.

Rapporten overraskede umiddelbart positivt, og det smitter af på humøret omkring aktiemarkedet, hvor futures indikerer en positiv åbning i niveauet 0,1-0,2 pct. for de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Der blev skabt 295.000 nye job uden for landbruget i USA i februar, og det var dermed flere end de 235.000 job, der var ventet blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Arbejdsløsheden faldt i årets anden måned til 5,5 pct. fra 5,7 pct. i januar. Økonomerne havde ventet et fald til 5,6 pct. Lønningerne, der er et springende punkt for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, steg med 0,1 pct. på månedsbasis og 2,0 pct. på årsbasis. Det skal sammenlignes med økonomernes forventninger om stigninger på henholdsvis 0,2 pct. og 2,2 pct.

På selskabsplan er der fokus til detailkæden Foot Locker, der har leveret et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal inden åbningen. Foot Locker leverede en justeret indtjening per aktie på 1 dollar mod ventet 0,91 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Resultatet blev hentet på baggrund af et sammenligneligt salg, der voksede med 10 pct. i kvartalet - klart mere end analytikernes forventning om en fremgang på 5,6 pct.

Aktien stiger med 5,2 pct. til 60,01 dollar i formarkedet.