Aktier: Lego-rival brager frem i rødt marked

Den amerikanske legetøjsproducent Hasbros aktie buldrer frem i den tidlige handel i USA, hvor investorerne ellers ikke virker i synderligt godt humør.

Læs mere
Fold sammen

Hvad angår producenten af legetøj baseret på Disneys "Frost"-univers, Nerf-skumpistoler og modellervoksen Play-Doh, er begejstringen til gengæld stor. Hasbro-aktien stiger med 14,8 pct. i den tidlige handel.

Samtidig falder S&P 500-indekset med 0,2 pct. til 2293,50. Det tunge Dow Jones-indeks ligger 0,1 pct. lavere i 20.057,66, mens Nasdaq-papirerne er i et minus på 0,2 og dermed lander på 5658,32.

Hasbro stiger på baggrund af det regnskab, der landede inden åbning. Her stod det klart, at selskabet i 2016 for første gang omsatte for mere end 5 mia. dollar. Det svarer til en fremgang på 13 pct.

Selskabet realiserede samtidig et resultat før skat på 551,4 mio. dollar, svarende til en fremgang på 22 pct.

I fjerde kvartal slog Hasbros overskud per aktie selv de mest optimistiske estimater fra analytikere, som Bloomberg News havde indsamlet tal fra. Overskuddet per aktie var 1,52 dollar i perioden mod konsensus på 1,28 dollar per aktie. Estimaterne spændte fra 1,17 til 1,38 dollar per aktie.

Til gengæld er der negativ opmærksomhed omkring juvelerkæden Tiffany, da selskabet skal ud at finde en ny topchef. Frederic Cumenal er trådt tilbage efter elendige finansielle resultater, skriver CNN Money. Hans midlertidige efterfølger er bestyrelsesformand Michael Kowalski, der tidligere har haft CEO-posten i selskabet.

Aktien falder med 2,4 pct. i den tidlige handel.

Efter lukketid kommer der blandt andet regnskab fra mediekonglomeratet 21st Century Fox.