Aktier kl. 12.58: Fastholder pæn fremgang

 

De danske aktier fastholder over middag fremgangen, som blev skabt i tirsdagens tidlige handel. C20-indekset ligger 0,7 pct. højere i 511,80, hvilket sker i kølvandet af mandagens solide fremgang i USA.

 

De store europæiske fondsbørser ligger tirsdag over middag med stigninger i omegnen af 0,5-0,7 pct. Oliepriserne taber terræn, og den amerikanske referenceolie, WTI, falder til 79,5 dollar for pr. tønde. Det er afspejlet i det olietunge norske aktieindeks, som taber 0,5 pct.

 

DSV ligger med en af de største stigninger i C20-regi, idet DSV stiger solide 3,0 pct. højere i kurs 128,3. Mandag fik DSV-aktien gode ord med på vejen fra finanshuset Dresdner Kleinwort, som indledte sin dækning med en købsanbefaling og et kursmål på 150 kr.

 

I lyset af spekulationerne om kreditkrisen får bankaktierne ekstra opmærksomhed. Danske Bank fortsætter de gode takter og stiger 2,3 pct. til kurs 221 efter mandagens solide fremgang på 2,4 pct. Sydbank ligger solide 3,4 pct. højere i kurs 237.

 

Novo Nordisk-aktien er mere tilbageholdende og stiger blot 0,3 pct. til kurs 647. Novo Nordisk får en hård lussing af investeringsbanken Lehman Brothers årlige, internationale undersøgelse "Pharmapipelines", som kigger klodens største medicinalselskaber efter i sømmene. Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag. Inden for segmentet af specialiserede medicinalselskaber er det kun Lundbeck-partneren Forest Labs, der er værre stillet end Novo Nordisk.

 

Tørlastrederiet D/S Norden nyder godt af både det gode forretningsklima i branchen samt investorernes øgede lyst til risiko. D/S Norden stiger 2,6 pct. til kurs 593. D/S Norden er den aktie, som har klaret sig bedst i tredje kvartal med en kursfremgang på ekstreme 56,3 pct. beregnet med en slutkurs på 558.

 

SAS taber 1,1 pct. højere i kurs 91,5. Det skandinaviske flyselskab har i sommers annonceret, at Spanair er sat til salg, men SAS vil gerne have flere bud på sit spanske datterselskab Spanair. Det skriver nyhedsbureauet AFX.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )