Aktier kl. 12.47: Ekstra pres på DK

 

Flere store tab hos C20-medlemmerne affødte et fald i eliteindekset på markante 2,1 pct. til 473,95. Der var også en sur stemning på de tre store europæiske fondsbørser, men her var faldene dog af mere moderat karakter. Regnskabsaktuelle Lundbeck og vindmølleproducenten Vestas oplevede største fald i C20-regi.

 

Lundbeck smed 3,8 pct. til kurs 131,8 i det sure aktiemarked. Lundbeck overgik analytikerprognosen på indtjeningssiden, og overskuddet på driften (EBIT) er forbedret markant til 692 mio. kr. fra 269 mio. kr. , det er også 88 mio. kr. højere end RB-Børsens konsensusestimat. Lundbeck fastholder forventningen om et resultat af den primære drift på over 2,5 mia. kr. Lundbeck skifter ud i toppen. Både formanden og direktøren bliver skiftet ud inden for de næste to år.

 

- Der var ikke de store overraskelser i regnskabet. Generelt var EBIT-marginen bedre, end jeg havde ventet. Udviklingen i produktions- og distributionsomkostninger tyder på, selskabet har styr på de poster, sagde analytiker Rune Dahl fra Sydbank til RB-Børsen.

 

Vindmølleproducenten Vestas tabte markante 4,5 pct. til kurs 326,5. Den cykliske containergigant A.P. Møller - Mærsk tabte 2,3 pct. til kurs 67.200.

 

GN-investorerne afventer regnskabsaflæggelsen fra selskabet. I sidste uge stoppede de tyske myndigheder salget af GN Resound til schweiziske Sonova (tidligere Phonak). Det altoverskyggende emne er GN Store Nords næste træk og eventuelt hvilke muligheder, der arbejdes på med de alternative købere til Resound.

 

Banksektorens aktier oplevede også et solidt kurspres. Nordea smed 2,4 pct. til kurs 82,5, mens Danske Bank blev trykket 1,7 pct. lavere i kurs 217. Sydbank aflagde tirsdag sit halvårsregnskab, som indeholdt en markant opjustering. Sydbank-aktien tabte 2,3 pct. til kurs 253 efter tirsdagens kurstab på 1 pct. Dagbladet Børsen satte onsdag morgen fokus på banksektoren, idet avisen skriver, at Sydbank er helt i top. Danske Bank skraber bunden. Sådan er situationen, når man sammenligner deres lønsomhed. Amagerbanken aflagde halvårsregnskab og hævede sin basisindtjeningsprognose markant. Amagerbanken lå uændret i kurs 322.

 

Topotarget, som opjusterede helårsprognosen i sin halvårspræsentation, tabte 3,5 pct. til kurs 24,6. Ledelsen venter nu et underskud før skat på 275-295 mio. kr., mens der tidligere var ventet et underskud på 330-350 mio. kr. Biotekselskabet kom ud af 1. halvår 2007 med et underskud før skat på 91 mio. kr., hvilket er en smule dårligere end i samme periode sidste år.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )