Aktier: Købelyst præger stemningen på Wall Street

Handlerne har travlt med at afgive købsordre på Wall Street og Times Square, efter at der tirsdag er blevet ringet ind til handel med aktier.

Foto: BRYAN R. SMITH

 

På gulvet kan handlerne se de tre toneangivende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - stige med 0,4 pct. i den indledende handel.

Handlerne kan samtidig efterhånden for alvor se frem til det todages rentemøde, der er indledt i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Her er forventningen over en bred kam blandt markedsaktørerne, at centralbanken vil hæve den ledende rente, når mødet slutter onsdag.

Markedet indregner en 100 pct. sandsynlighed for, at renten vil blive hævet, og samtlige af de 77 økonomer, som Bloomberg har adspurgt, venter, at renten vil blive hævet med 0,25 pct.point til 0,5-0,75 pct.

Det er derfor de efterfølgende kommentarer fra centralbanken, som formentlig vil løbe med overskrifterne, og som markedsaktørerne vil finkæmme for indikationer om, hvor mange stramninger markedet kan se frem til i løbet af 2017.

OLIEPRISEN FORTSÆTTER STIGNING

Samtidig kan handlerne tirsdag på deres skærme fortsat se prisen på olie stige. Den amerikanske referenceolie, WTI, løftes for fjerde handelsdag i træk. Prisen er steget, siden sammenslutningen af olieeksporterende lande Opec i slutningen af november blev enig om at reducere produktionen af den sorte råvare. Forud for Opec-mødet skulle der lidt over 45 dollar til at købe en tønde olie.

Tirsdag lyder vurderingen fra Det Internationale Energiagentur, IEA, at det globale oliemarked vil gå fra overskudsproduktion til underskud i første halvdel af næste år, efterhånden som Opec-landene og andre olieproducenter begynder at skære i produktionen.

På selskabssiden kan handlerne notere sig, at flyproducenten Boeing har meddelt, at den vil øge sit udbytte og samtidig annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 14 mia. dollar.

Boeing-aktien stiger med 1,7 pct. i den indledende handel.

Mindre godt nyt er der for sundhedsdata-analysefirmaet Inovalon Holdings, som har fremlagt regnskab for tredje kvartal. Det var godt nok bedre end ventet på både top- og bundlinjen, men bød samtidig på en nedjustering af forventningerne til omsætningen.

Inovalon-papiret rasler ned med 37 pct. i de første handler.

/ritzau/FINANS